Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo nog niet bezig met zijn toekomst in de Formule 1

Daniel Ricciardo stond op de eerste dag van het Formule 1 weekend in Austin opnieuw in de schaduw van zijn teamgenoot Max Verstappen. Niet alleen was de Australiër in beide sessies langzamer dan zijn teamgenoot. Ook het nieuws van de contractverlenging van Verstappen sloeg in als een bom.

Uitgerekend Max Verstappen, die nog een contract tot eind 2019 had, verlengde als eerste Red Bull coureur zijn contract. De twintigjarige tekende voor één seizoen bij en rijdt de komende drie seizoenen voor de Oostenrijkse renstal. Natuurlijk ontkwam Ricciardo er in Austin niet aan om in te gaan op de contractverlenging van zijn jongere teamgenoot. De Australiër heeft zelf nog een contract voor één seizoen bij Red Bull maar liet aan de aanwezige pers weten nog niet bezig te zijn met zijn toekomst. "In 2018 zien we wel wat er na 2018 gebeurt." Red Bull heeft al aangegeven dat ze op korte termijn ook met Ricciardo in gesprek willen. Voor Ricciardo hoeft dat echter nog niet. "Het is nog te vroeg om over de toekomst te praten. Iedereen heeft het al over het silly season van 2018 maar dat speelt pas volgend jaar."

Ricciardo liet vervolgens nog weten dat hij het als een positieve ontwikkeling ziet dat Verstappen zijn contract heeft verlengd. "Het positieve van het nieuws van Max is natuurlijk dat hij en zijn management het volste vertrouwen hebben in Red Bull. Sowieso rij ik volgend jaar ook voor Red Bull. Wat mij betreft gaan we volgend jaar gewoon op dezelfde manier door." Red Bull maakt er geen geheim van dat ze dolgraag met Verstappen wereldkampioen willen worden. Ricciardo verwacht echter niet dat Verstappen daarom een voorkeursbehandeling bij het team krijgt. "Natuurlijk krijgt Max in de media veel aandacht. Dat vind ik ook prima, want zo werkt het nu eenmaal. Hij heeft natuurlijk ook al de nodige records verbroken. Het belangrijkste is dat er binnen het team geen verschillen zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"