© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo op randje gridstraf na montage nieuwe batterij en elektronica

13 apr. 2018 09:04 Ruud Dimmers 1 reacties
Het F1-team van Red Bull heeft Daniel Ricciardo in China voorzien van een nieuwe batterij. Daarmee is de Australiër overgestapt naar zijn tweede en laatste vrije exemplaar voor 2018.

Ricciardo verwacht gridstraf later in 2018

Bij de vorige Grand Prix viel Daniel Ricciardo al na anderhalve ronde uit. Een probleem met de batterij zorgde ervoor dat de Red Bull stilviel. 

Een euvel dat al tijdens de wintertests de kop op stak bij de diverse door Renault aangedreven teams. De Franse motorleverancier beloofde dat het probleem voor de eerste race was opgelost, maar kon dit dus niet waarmaken. Dit betekent dat Ricciardo een nieuwe Energy Store (ES) en elektronica (CE) is begonnen aan het weekend in China. 

Van beide componenten mag een coureur er slechts twee gebruiken tijdens een heel seizoen. Hierdoor begeeft Ricciardo zichzelf al op de rand van een gridstraf.

"De kans is nu vrij groot dat ik een gridstraf moet incasseren. Hopelijk pas later in het seizoen, maar ik ben er 90% zeker van dat er een komt", laat Ricciardo aan Motorsport.com weten.

Van frustratie is nog geen sprake bij Ricciardo. "Ik was gewoon teleurgesteld. Het is nog te vroeg om gefrustreerd te raken. Ik baalde van mijn resultaat en wilde graag iets slopen, maar ben nog niet gefrustreerd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen