Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo op randje gridstraf na montage nieuwe batterij en elektronica

Het F1-team van Red Bull heeft Daniel Ricciardo in China voorzien van een nieuwe batterij. Daarmee is de Australiër overgestapt naar zijn tweede en laatste vrije exemplaar voor 2018.

Bij de vorige Grand Prix viel Daniel Ricciardo al na anderhalve ronde uit. Een probleem met de batterij zorgde ervoor dat de Red Bull stilviel. Een euvel dat al tijdens de wintertests de kop op stak bij de diverse door Renault aangedreven teams. De Franse motorleverancier beloofde dat het probleem voor de eerste race was opgelost, maar kon dit dus niet waarmaken. Dit betekent dat Ricciardo een nieuwe Energy Store (ES) en elektronica (CE) is begonnen aan het weekend in China. Van beide componenten mag een coureur er slechts twee gebruiken tijdens een heel seizoen. Hierdoor begeeft Ricciardo zichzelf al op de rand van een gridstraf.

" De kans is nu vrij groot dat ik een gridstraf moet incasseren. Hopelijk pas later in het seizoen, maar ik ben er 90% zeker van dat er een komt", laat Ricciardo aan Motorsport.com weten. Van frustratie is nog geen sprake bij Ricciardo. " Ik was gewoon teleurgesteld. Het is nog te vroeg om gefrustreerd te raken. Ik baalde van mijn resultaat en wilde graag iets slopen, maar ben nog niet gefrustreerd."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'