Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo op scherp gezet door McLaren-baas: "Voldoet niet aan onze verwachtingen"

Daniel Ricciardo moet toch echt aan de bak als hij zijn toekomst in de Formule 1 veilig wil stellen. De Australiër presteert nog steeds niet naar behoren bij McLaren en de grote baas Zak Brown hoopt dat er snel een kantelpunt komt.

Afgelopen weekend was wederom een teleurstellend Grand Prix-weekend voor Daniel Ricciardo. Hij werd in zijn McLaren-bolide twaalfde, terwijl teamgenoot Lando Norris, die erg ziek was, ruim voor hem als achtste over de finish kwam. Het is een terugkerend patroon, want Norris is eigenlijk sinds de overstap van Ricciardo van Renault naar McLaren de snellere van de twee. De jonge Brit werd door zijn team dan ook al beloond met een contract tot en met 2025, terwijl Ricciardo naar verluidt een contract heeft dat loopt tot het einde van dit jaar, maar wel met een optie voor een eenjarige verlenging. Maar als Ricciardo die verlenging binnen wil slepen, dan zal hij toch beter moeten. Hij presteert momenteel namelijk niet naar behoren, zo oordeelt de McLaren-CEO Zak Brown als hij in gesprek met Sky Sports wordt gevraagd naar zijn twee coureurs. "Lando is duidelijk wat beter. We zouden Daniel graag wat dichter op Lando zien zitten, zodat we een goede interne strijd kunnen hebben. Daniel is simpelweg nog niet comfortabel met de bolide. We doen er alles aan, maar opnieuw was het een teleurstellend weekend", zucht de Amerikaan. "Op Monza en een paar andere races na, heeft hij nog niet aan zijn en onze verwachtingen voldaan. Als team kunnen we niets anders doen dan hard werken, blijven communiceren, blijven pushen en hopen dat het snel gaat klikken."

Brown doet als baas zijn best

Tegelijkertijd zeggen de relatief slechte prestaties van de Australiër volgens zijn baas ook veel over de andere McLaren-coureur. Net als kampioenschapskandidaten Max Verstappen en Charles Leclerc is hij met afstand beter dan zijn teamgenoot, oordeelt Brawn. "Het toont ook aan hoe goed Lando is. Als je kijkt naar het gat tussen Charles en Carlos, maar ook tussen Max en Sergio, dan zijn er gaten tussen teamgenoten. Ik denk dat Lando een van de beste coureurs ter wereld is op dit moment. Het is ook een compliment voor hem als je ziet hoe groot het gat is." Gevraagd hoe hij het op wil gaan lossen, zegt Brown rustig te blijven en te proberen het Ricciardo zo comfortabel mogelijk te maken. Hopelijk weet het tij dan eindelijk te keren. "Elke coureurs is anders. Ik heb met Juan Pablo Montoya, Fernando Alonso, onze huidige coureurs en anderen gewerkt. Het is niet heel anders dan baas zijn bij welk bedrijf dan ook: je wilt mensen in een positie brengen waarin ze zich comfortabel voelen." "Coureurs leggen zichzelf al genoeg druk op", vervolgt hij. "Het mentale aspect is belangrijk in sport, dus het is mijn werk om de coureurs zo goed mogelijk in hun vel te laten zitten. Ik ben geen schreeuwer, sommige bazen zijn dat wel. Kijk bijvoorbeeld naar Red Bull. Daar zijn ze vaak openlijk kritisch op hun coureurs, maar dat is niet mijn aanpak. We doen dit samen en we doen wat we kunnen voor elkaar om zo meer kans op succes te hebben."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen