Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ricciardo denkt aan mogelijke 'hel' in Las Vegas: "Dat is voor iedereen hetzelfde"

Daniel Ricciardo was in eerste instantie al groot voorstander van een race in Las Vegas, en dat is hij nog steeds, al heeft hij wel zijn bedenkingen bij het tijdschema en vergelijkt hij de logistiek van de race met een doolhof.

Ricciardo Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Las Vegas was nog niet begonnen toen de controversie rondom de straatrace langzaam maar zeker ontstond. Zo is het behoorlijk koud voor een Formule 1-bolide en worden de sessies laat op de dag verreden, waardoor de temperaturen een stuk lager zullen liggen dan overdag.

De kwalificatie zal middernacht lokale tijd plaatsvinden, zo'n zes uur nadat de zon in Sin City ondergaat. Gedurende de dag zal het circuit bovendien gewoon toegankelijk zijn voor het publiek. De meningen zijn zowel bij de fans als de coureurs verdeeld over de Grand Prix en of het evenement een succes of een flop gaat worden. Daniel Ricciardo is in ieder geval overtuigd dat de Formule 1 'gewoon' gaat racen en het tijdschema zelf niet gek is: "Natuurlijk gaan we racen", begint de Honey Badger enthousiast tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Het is een normaal schema, en als het een raar schema was waarbij we geen training krijgen en ze ons er gewoon op uit sturen, dan denk ik dat we er waarschijnlijk anders over zouden praten."

De Australier erkent wel dat het nogal wat moeite, tijd en geld heeft gekost om het Formule 1-circus op de Strip te laten racen: "Logistiek gezien zou ik dat niemand toewensen, dus je bent nu een beetje door een doolhof aan het navigeren, maar het wordt echt gaaf."

"Ik ben ook gewoon een sucker voor Las Vegas"

Toen naar buiten kwam dat Las Vegas een Grand Prix zou gaan organiseren, waren veel mensen van mening dat het een soort Las Vegas Motor Speedway zou worden, niet Vegas Vegas. "Om het op de Strip voor elkaar te krijgen is best wel cool." En dat terwijl de goedlachse coureur houdt van races waarbij je wegblijft, een AirBnB huurt en geïsoleerd bent, maar, zo legt hij uit: "Ik ben ook gewoon een sucker voor Vegas."

Zijn enthousiasme maakt ook plaats voor realisme. "Om hierbij te zijn, is cool, maar misschien dat op zaterdag mijn antwoord anders is. We hebben gisteravond op het circuit gereden, want een wandeling om 2 uur 's nachts was een beetje te laat voor me, maar die hele Strip, dat lange rechte stuk met DRS, dat wordt het spannendste rechte stuk waar we ooit gereden hebben."

Midden in de nacht racen?

Over het tijdstip van de sessies heeft hij dan wel weer zo zijn bedenkingen: "Ik weet niet 100% wat de gedachten achter het schema zijn, ik weet niet of ze beperkt zijn bij de overname van de Strip - en ik weet zeker dat de hotels en de mensen die eigenaar zijn van Vegas, bij wijze van spreken, een beetje inspraak hebben."

"Dus we zijn overgeleverd aan de genade van Vegas en hun behoeften en eisen. Als de Formule 1 volledige vrijheid had, wat ik niet zeker weet, dan ben ik behoorlijk verbaasd dat we de kwalificatie om middernacht hebben."

Al is het voor zijn fanbase dan wel weer gunstig dat de race om middennacht gehouden wordt. "Het is perfect voor Australië, maar ik weet niet zeker wie er nog meer van profiteert, al het is voor iedereen hetzelfde. En als het wegdek glad is, als het zo lastig is als de hel, dan is het voor iedereen hetzelfde."

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"