Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Paul Ricard is minder spannend dan Monaco of Montreal'

Na de uitdagende banen in Monaco en Canada verwacht Daniel Ricciardo dat het racen op Paul Ricard in Frankrijk een beetje saai wordt. Maar als het racen goed is, maakt dat een hoop goed.

Daniel Ricciardo reed al eerder op Paul Ricard, maar de Australiër weet niet of dat op dezelfde configuratie was als waarop de Formule 1 nu gaat rijden, maar dat het minder enerverend wordt dan de vorige twee races durft hij wel te voorspellen: "Qua adrenaline zal het allemaal een tandje lager liggen, maar als we hier goed kunnen inhalen, maakt dat een hoop goed. Laten we hopen dat daar een mooie balans in te vinden valt."

Daniel Ricciardo verwacht in ieder geval dat er aan het eind van het lange rechte stuk achterop het circuit ingehaald kan worden: "Er kan achterop het circuit flink wat wind staan, dus met een goede slipstream zou je daar goed in moeten kunnen halen." "Verder telt het circuit enkele snelle doordraaiers. Dat is voor de rijders vaak niet heel spectaculair, maar het geeft wel een kick als je zo'n bocht perfect weet te nemen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden