© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Paul Ricard is minder spannend dan Monaco of Montreal'

17 jun. 2018 13:30 Jan van der Burgt 1 reacties
Na de uitdagende banen in Monaco en Canada verwacht Daniel Ricciardo dat het racen op Paul Ricard in Frankrijk een beetje saai wordt. Maar als het racen goed is, maakt dat een hoop goed.

Ricciardo ziet inhaalkansen in Frankrijk

Daniel Ricciardo reed al eerder op Paul Ricard, maar de Australiër weet niet of dat op dezelfde configuratie was als waarop de Formule 1 nu gaat rijden, maar dat het minder enerverend wordt dan de vorige twee races durft hij wel te voorspellen:

"Qua adrenaline zal het allemaal een tandje lager liggen, maar als we hier goed kunnen inhalen, maakt dat een hoop goed. Laten we hopen dat daar een mooie balans in te vinden valt."

Daniel Ricciardo verwacht in ieder geval dat er aan het eind van het lange rechte stuk achterop het circuit ingehaald kan worden:

"Er kan achterop het circuit flink wat wind staan, dus met een goede slipstream zou je daar goed in moeten kunnen halen."

"Verder telt het circuit enkele snelle doordraaiers. Dat is voor de rijders vaak niet heel spectaculair, maar het geeft wel een kick als je zo'n bocht perfect weet te nemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen