© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Podiumplaats in GP Duitsland zal voelen als zege"

20 jul. 2018 17:44 René Oudman 0 reacties
Voor er ook maar één meter was gereden op de Hockenheimring, wist Daniel Ricciardo al dat hij nagenoeg kansloos zou zijn voor de overwinning in Duitsland. De 29-jarige Australiër heeft een aantal nieuwe motorcomponenten moeten laten plaatsen en zal zodoende, vanwege een gridstraf, zondag achteraan beginnen. Toch wil de Red Bull-coureur niet van opgeven weten. "De auto voelt erg goed aan."

"Ik heb me goed kunnen voorbereiden. Je hebt natuurlijk liever helemaal geen gridstraf, maar als het toch gebeurt, dan maar op een vrijdag. Dan kan je je nog zo optimaal mogelijk voorbereiden", laat Ricciardo op vrijdagmiddag weten. "Eerlijk gezegd kan ik ook wel uitzien naar de uitdaging om mezelf terug te vechten. Ik was ervan op de hoogte dat men de gridstraf hier wilde pakken, nu focus ik mij op de aanvalstocht van zondag. Het veroveren van een podiumplaats zal hetzelfde zijn als wat anders een overwinning is."

"We hebben geprobeerd om een ideale set-up te vinden, waardoor we in de tweede vrije training niet voor een competitieve ronde hebben gereden. Ik sta daar volledig achter. De longruns zagen er goed uit, de wagen is sterk. We zullen zien hoe het in de kwalificatie zal gaan. Ik heb geen idee hoeveel ik zal rijden, dat zien we vanzelf", doelt de Australiër ten slotte op de gridstraf die hem ongeacht het kwalificatieresultaat op de laatste startrij zal plaatsen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen