Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo reageert op pijnlijke keuze McLaren: "Ik heb geen spijt"

Daniel Ricciardo zal zijn contract bij McLaren, dat tot en met 2023 liep, niet uitdienen. McLaren wilde niet met hem door, waarna beide partijen om de tafel gingen en tot een overeenkomst kwamen.

Ricciardo Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Daniel Ricciardo gaat McLaren aan het einde van het seizoen verlaten. De Australiër presteerde het afgelopen anderhalf jaar niet naar behoren en het team wilde daarom niet met hem verder in 2023. Omdat Ricciardo wel een contract had voor volgend seizoen hebben de twee partijen een oplossing gevonden.

Op de woensdag voor het Belgische Grand Prix-weekend maakten de twee het nieuws, dat al enige tijd in de lucht hing, officieel. Volgens Ricciardo was het uiteindelijk een gezamenlijke keuze. "Het is een privilege geweest om de laatste twee jaar deel uit te mogen maken van de McLaren Racing familie."

"Na enkele maanden met vele discussies met Zak Brown (McLaren CEO, red.) en Andreas Seidl (McLaren F1-teambaas, red.) hebben we besloten om mijn contract eerder stop te zetten en zijn we overeengekomen dat we aan het einde van het seizoen beiden onze eigen weg in zullen slaan."

Geen spijt

Ricciardo gaat ondanks zijn onzekere toekomst niet bij de pakken neerzitten. Integendeel, hij zegt gemotiveerder te zijn dan ooit. "In de nabije toekomst zal ik mijn eigen toekomstplannen bekendmaken, maar wat dat ook moge zijn, heb ik geen spijt en ben ik trots op het werk dat ik bij McLaren heb verricht."

"Zeker op de overwinning in Monza vorig seizoen ben ik trots. Ik heb ervan genoten om met iedereen bij McLaren samen te werken, zowel de mensen in de fabriek in Woking als de mensen op het circuit. Ik ga de rest van het seizoen alles geven op en naast de baan en er samen van genieten."

"Ik ben nog nooit meer gemotiveerd geweest om te strijden en deel uit te maken van de sport waar ik zoveel van hou. Ik kijk uit naar mijn volgende uitdaging", aldus de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken