Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo reageert op steek van Horner: 'Ik wist dat dit ging komen'

Volgens Christian Horner heeft Daniel Ricciardo een 'spectaculair slecht getimede' keuze gemaakt door Red Bull te verlaten. De Australiër had deze opmerkingen al aan zien komen, maar het doet hem niets.

Na het Formule 1-seizoen van 2018 verliet Daniel Ricciardo Red Bull. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen stapte over naar Renault, om twee jaar later nog een overstap te maken naar McLaren. In de vier seizoenen na zijn avontuur bij Red Bull haalde hij driemaal het podium, waarvan één overwinning. Ondertussen vocht Verstappen regelmatig om overwinningen en in 2021 zelfs de wereldtitel. De Limburger mag zichzelf nu wereldkampioen Formule 1 noemen, terwijl Ricciardo anno 2022 achteraan het middenveld rijdt. Christian Horner, teambaas van de Oostenrijkse renstal, liet eerder weten dat zijn voormalig coureur een 'spectaculair slecht getimede' keuze heeft gemaakt. En dat terwijl er 'stratosferische' aanbiedingen zijn gedaan om hem te houden.

Ricciardo reageert op uitlatingen van Horner

Hoewel het achteraf misschien pijnlijk is om te zien dat Ricciardo ook mee had kunnen doen in het gevecht om de titel, zegt de goedlachse Australiër er niet mee te zitten. "Natuurlijk zou ik het fantastisch vinden om een titel bij McLaren te veroveren en 'ik zei het toch' te kunnen roepen, maar ik kan het begrijpen dat dit het verhaal is voor veel mensen", zegt hij tegen de Herald Sun . "Dat is oké. Ik zit er niet mee. Dit hoort erbij als je een groot team verlaat en natuurlijk dacht ik toentertijd dat ik de juiste keuze maakte." Ricciardo legt uit dat bij Red Bull blijven geen optie was voor hem. "Dan moet je het intern overal mee eens zijn en in 2019 zou mijn engineer Simon (Rennie, red.) - waar ik een hele goede band mee heb opgebouwd - het team verlaten. Ik wist dus dat ik hem kwijt zou raken als ik was gebleven."

Honda-avontuur speelde ook mee bij keuze Ricciardo

Volgens Ricciardo was er veel onzeker bij Red Bull, mede door een nieuwe motorleverancier. "Ze maakten de overstap naar Honda. Er waren erg veel dingen waardoor ik mij iets minder comfortabel voelde, noem het een soort gemis aan stabiliteit. Als je het stuk voor stuk bekijkt, dan is het allemaal logisch. Al begrijp ik waarom mensen nu zeggen dat ik het niet had moeten doen." "Dat is wat ik had verwacht en ik kan niet zeggen dat ik er mee zit", aldus de McLaren-coureur, die zijn schouders ophaalt bij de opmerkingen van Horner. "Het is gewoon wat het is."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie