© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Red Bull heeft vliegende start nodig in 2018'

04 dec. 2017 10:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull-coureur Daniel Ricciardo is van mening dat het team zich in 2018 geen miskleun kan veroorloven. Dit betekent dat de nieuwe RB14 er vanaf de eerste meter goed bij moet zitten.

Ricciardo hoopt dat Red Bull in nieuwe F1-seizoen op volle oorlogssterkte is

Het is de laatste jaren eigenlijk ieder jaar zo dat Red Bull erg roestig uit de winterstop komt. Het team moest de afgelopen jaren altijd de achtervolging inzetten. De wereldtitel verdween daardoor al snel uit zicht en vaak was de fase na de zomerstop de beste van het team.

Daniel Ricciardo weet dat het anders moet wil Red Bull een rol spelen in de titelstrijd in de Formule 1.

"Willen we kans maken op de wereldtitel, dan moeten we volgend seizoen veel sterker openen. Daar verloren we zoveel momentum in 2017."

"Aan het begin van dit seizoen lagen we mijlen ver achter op Ferrari en Mercedes. We boekten flinke progressie, wat fantastisch was, maar we moeten dat momentum vasthouden voor volgend seizoen."

Ricciardo voorziet wel een zeer grote uitdaging in het kloppen van het oppermachtige team van Mercedes. Dankzij de bijzonder krachtige motor wist het team de afgelopen vier seizoenen te domineren.

"Helaas was Mercedes erg sterk in de afgelopen vier jaren. Zij zijn het te kloppen team. Dit jaar dachten we dat we een serieuze kans maakten om te strijden met hun. In sommige races lukte dat, maar het was nooit genoeg om te vechten voor de titel."

"Aan het einde van het seizoen stond ik vijfde en Max zesde in het WK. We kwamen nooit in de buurt van de gedroomde posities."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen