© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Red Bull kan titelfavoriet zijn in 2018'

21 dec. 2017 14:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull F1-coureur Daniel Ricciardo gelooft dat het team in 2018 kan strijden voor de wereldtitel in de F1. Het chassis van het team is ijzersterk en mogelijk de sleutel tot succes voor Ricciardo en Verstappen in 2018.

Ricciardo heeft veel vertrouwen in Formule 1 seizoen 2018

Het verhaal omtrent 2017 en het debacle aan de start van het seizoen is inmiddels bekend. Fouten in het ontwerp en een slecht werkende windtunnel zorgden voor een achterstand. Red Bull was direct kansloos voor de wereldtitel.

"We zijn op de verkeerde manier begonnen, maar onze ontwikkelingssnelheid was indrukwekkend. Ik hoop dat we goed aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Dan behoor je tot de favorieten", laat Ricciardo aan Autosport.com weten

"Als we op het niveau van Mercedes en Ferrari begonnen waren, dan was onze ontwikkeling nog altijd erg goed. Dit jaar misten we de boot. Ik denk dat de richting waarvan het team dacht dat die goed was, het uiteindelijk niet bleek te zijn."

Daniel Ricciardo gelooft dat hij en Max Verstappen in het afgelopen jaar een winnende auto hadden gehad als de start beter was. 

"We zouden meedoen in het gevecht en het tot het einde van het jaar hebben volgehouden. Het chassis was niet sterk genoeg aan het begin van het jaar. Het lag dus zowel aan het chassis als aan de motor."

"Nu is on chassis veel verbeterd. We zijn nu terug bij het scenario waarin we tekort komen met onze motor en niet met het chassis. Het chassis is nog wel lastig om altijd goed werkend te krijgen, maar als dat lukt dan zijn we erg sterk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen