Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Red Bull twijfelde aan mijn talent"

Na tien seizoenen verlaat Daniel Ricciardo Red Bull Racing voor een nieuw avontuur bij Renault F1. Sinds 2014 reed hij voor de hoofdmacht, maar Ricciardo onthult in zijn laatste podcast dat de Oostenrijkse renstal op dat moment nog helemaal niet zo overtuigd was van zijn kwaliteiten.

"Toen Red Bull mij vastlegde en onderbracht bij Toro Rosso was ik nog ontzettend jong en naïef. Ik had totaal geen idee welke kant ik op wilde en was nog behoorlijk onvolwassen. In 2014 kreeg ik de kans om voor Red Bull te gaan racen. Dat was voor mij de bevestiging dat ik mijn doel om voor een topteam te rijden, had behaald. Ik was echter nog steeds erg jong. Het team nam behoorlijk wat risico's en had nog niet het volste vertrouwen in mij."

In zijn debuutjaar bij Red Bull moest de 29-jarige Australiër het opnemen tegen Sebastian Vettel, die daarvoor vier jaar op rij wereldkampioen was geworden met Red Bull. Ricciardo deed dat op overtuigende wijze met drie overwinningen. "Het was een geweldig seizoen, vooral door mijn drie zeges. Ik versloeg Sebastian en verwachtte veel van mezelf. Het was echt een perfect moment in mijn carrière. " Achteraf blijkt het de periode te zijn geweest waar Ricciardo zijn bijnaam aan te danken heeft. "Iedereen zag mij altijd als die lieve jongen, maar ze zagen nu dat ik hongerig was naar succes en dat ik echt in een honeybadger veranderde."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"