Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Red Bull van 2018 beter dan Renault van 2019"

Daniel Ricciardo wil het seizoen 2018 zo goed mogelijk afsluiten. Een podiumplaats is daarbij zijn doel, want de Australiër houdt er rekening mee dat hij in 2019 niet op het podium eindigt.

De overstap van Daniel Ricciardo naar Renault deed velen de wenkbrauwen fronzen. Het Franse team is nog lang geen topteam en Ricciardo erkent dan ook dat hij in 2019 waarschijnlijk niet meedoet voor de ereplaatsen. "Ik wil hier in Abu Dhabi een zo goed mogelijk resultaat behalen. Ik weet dat de Renault van 2019 minder goed zal zijn dan mijn huidige auto", laat Ricciardo in Abu Dhabi optekenen.

"Ik ben realistisch voor wat betreft mijn kansen met Renault. Toen ik daar tekende werd me duidelijk gezegd dat ze mij in 2019 geen winnende auto kunnen geven. Ons doel is om het gat naar de top drie teams komend seizoen te dichten." Renault stond sinds haar terugkeer in de Formule 1 in 2016 nog niet op het podium. Momenteel strijd het met teams als Force India, Sauber en Haas om de posities achter de top drie teams.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"