Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Renault heeft gat met top drie teams niet gedicht"

Daniel Ricciardo verwacht niet dat hij dit seizoen kan vechten met Red Bull, Ferrari en Mercedes. Zijn Franse werkgever Renault heeft het gat met deze drie teams niet weten te dichten deze winter.

Daniel Ricciardo kwam vanmorgen tijdens de zesde testdag op het circuit van Barcelona weer in actie met de R.S.19 van Renault. Na afloop sprak hij onder meer met RacingNews365 over zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen. "Het is nog gokken waar we staan, maar het lijkt erop dat het erg close is in het middenveld. Ik denk dat de top drie teams nog altijd een voorsprong hebben op de rest", erkent de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

Er is veel verschil in rondetijd tijdens de testdagen. Ricciardo heeft daar wel een logische verklaring voor: "We rijden niet op hetzelfde moment met dezelfde banden op de baan. Daarin zit al een groot verschil. Pas in de kwalificatie in Melbourne weten we de volgorde, dan zijn de omstandigheden voor iedereen gelijk." De beide Renault-coureurs reden vorige week al rondetijden in de 1.17 maar volgens Ricciardo is dat niet bijzonder. "Ik denk dat eigenlijk bijna alle teams in staat zijn om hier een lage 1.17 te rijden." De topteams lijken te ver weg dit seizoen, maar Renault wil het gat stap voor stap dichten. "Ik denk dat we voorin het middenveld meedoen. Ons doel is om dit jaar minimaal vierde te worden in het WK, maar er is nog een groot gat richting de topteams. Target is om dat stukje bij beetje te dichten." "Vorig jaar was de ontwikkeling niet altijd zo snel als gehoopt. Dat moeten we dit jaar verbeteren door sneller te begrijpen wat de auto nodig heeft. Ons ontwikkelingstempo zal ook bepalen hoe snel we weg kunnen lopen van het middenveld of de rest bij kunnen halen." Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"