Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Renault is er klaar voor, ik denk dat we best goed zijn"

Daniel Ricciardo zat tijdens de testdagen lekker in zijn vel. De Australiër was als vanouds aan het grappen en grollen en straalde veel positiviteit uit. Na afloop van de testdagen was hij ervan overtuigd dat Renault helemaal klaar is voor het seizoen.

Tijdens de laatste testdag stond Daniel Ricciardo zelfs ver bovenaan het scorebord, nadat hij in zijn Renault R.S.20 een knappe tijd had neergezet op de zachte C5-banden. Alleen Mercedes-coureur Valtteri Bottas en Red Bull-coureur Max Verstappen waren die dag sneller. Ricciardo denkt na afloop van de testdagen dan ook dat hij en de rest van zijn team helemaal klaar voor het seizoen zijn.

"Ja, we zijn zeker ready", zo klinkt de Renault-coureur stellig ten overstaande van onder ander RacingNews365. "De betrouwbaarheid was de afgelopen twee weken heel goed. Ook in aanloop naar de testweken, in januari, was de betrouwbaarheid van de motor al in orde. Volgens mij hebben ze in de fabriek nog nooit zoveel kilometers op de testbank weten af te leggen met één motor."

"Dat is heel positief te noemen, het gaat allemaal heel smooth. Ik denk dat we best goed zullen zijn", zo klinkt de Renault-coureur hoopvol.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© Renault
	© Renault

Ricciardo is dit seizoen niet per se op zoek naar het gevecht met een bepaald team of een bepaalde coureur. Dat maakt hem niks uit, zo vertelt hij. "Aan het begin van het seizoen zeker niet. Tenzij een rivaliteit zich ontwikkelt gedurende het seizoen, als een concurrent me van de baan tikt ofzo, dan zal het beter voelen om die coureur een race later in te halen."

"Het draait meer om de positie waarin je je bevindt dan met wie je vecht. Als je strijdt voor de overwinning, dan maakt het niet uit wie je inhaalt. Soms weet je niet eens tegen wie je aan het racen bent, omdat je zo in je zone zit."

Tegelijkertijd vreest hij dat dat inhalen wel eens lastiger kan worden dan vorig seizoen, omdat de auto's weer wat sneller zijn geworden: "Bocht drie en negen hier in Barcelona kunnen we gewoon op volle snelheid nemen, mits we met weinig brandstof rijden. Daardoor creëren we zoveel vieze lucht, dat je merkt dat het nog steeds lastig is om dicht op je voorganger te rijden."

"Zeker in Barcelona, met veel bochten die op hoge snelheid worden genomen, wordt het steeds lastiger. Ik zou graag zeggen dat het beter is dan vorig jaar, maar dat is het zeker niet, het is eerder slechter dan voorheen", aldus de goedlachse Formule 1-coureur.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?