© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Singapore beste kans op zege voor Red Bull'

09 sep. 2017 07:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull Racing blaakt van het zelfvertrouwen voor de GP van Singapore. Ondanks dat het dit seizoen tekort komt ten opzichte van Mercedes en Ferrari, gelooft Ricciardo in een mogelijke zege.

Ricciardo zet hoog in voor Grand Prix van Singapore

Op een stratencircuit gelden andere wetten en wordt de motorische voorsprong van Mercedes teniet gedaan. Het chassis van de RB13 van Red Bull lijkt op dit moment het tweede beste te zijn, na dat van Ferrari. 

Daniel Ricciardo gelooft dan ook dat er kansen liggen in Singapore en droomt zelfs van een zege.

"Singapore wordt niet onze enige kans op een zege dit seizoen, maar het is wel onze beste kans."

"Je moet je snelheid gedurende het weekend rustig opbouwen tijdens de trainingen. Op een gegeven ogenblik ga je risico's nemen, maar het is zinloos om dat direct op vrijdag te doen. Tijdens de trainingen wil ik acclimatiseren."

De hoge temperaturen en luchtvochtigheid zijn een aanslag op de coureurs die minimaal drie liter vocht verliezen tijdens de race. Ondanks de rijwind is het voor de coureurs afzien in de cockpit. 

"De hitte voel je in Singapore al in de auto, maar op het moment dat je stopt na de race en de adrenaline door je lichaam giert is het nog veel erger. Met gemak drink ik dan vijf liter water om mijn vochtverlies weer aan te vullen."

Daniel Ricciardo voelt zich uitstekend thuis op het circuit van Singapore en behaalde prachtige resultaten in 2015 en 2016. Zijn doelstelling voor dit seizoen is eenvoudig: pole en winst.

"De afgelopen twee jaren startte ik als tweede en kwam ik ook in die positie over de finish, waarbij ik ook de snelste rondetijd op mijn had staan. Mijn doelstelling voor dit jaar is dan ook om voor pole te gaan en de zege te pakken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen