Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo snelste, verloren eerste training voor voor Max Verstappen

Daniel Ricciardo is het Bahreinse raceweekend namens Red Bull als snelste begonnen. Zijn teamgenoot Max Verstappen zag de complete eerste vrije training verloren gaan door een elektronisch probleem.

De eerste vrije in Bahrein training begint direct met een beeld dat de Nederlandse fans niet willen zien. De RB14 van Max Verstappen valt in de openingsfase van de sessie stil. Max Verstappen hint zelf direct naar een probleem met de turbo, waarna hij uitstapt en zelf de auto terug naar de pits duwt. Als na een kwartiertje de coureurs de baan opzoeken voor een eerste echte run zijn het de Force India-coureurs die als eerste een tijd op de klokken brengen. Het zijn uiteraard tijden die niet bestand zijn tegen het geweld van Mercedes en Ferrari. Op de helft van de sessie staan Mercedes en Stoffel Vandoorne bovenaan, maar wel op een compound zachter dan de achtervolgende Ferrari's (softs vs. mediums).

In de tweede helft van de training neemt Valtteri Bottas het commando in zijn eentje over. De Fin voert lange tijd de ranglijst aan, totdat Daniel Ricciardo er eens goed voor gaat zitten. Hij duikt op de softs drie tienden onder de tijd van Bottas, die zijn tijd eveneens noteerde op de softs van Pirelli. In de slotfase gaan de Ferrari's nog een keer naar buiten voor een korte run. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen komt echter niet aan de tijden van Ricciardo en Bottas. Van Max Verstappen ontbreekt in het restant van de training ieder spoor. Het team laat weten een elektronisch probleem te onderzoeken en dus niet een turboprobleem zoals de Nederlander zelf vermoedde.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"