Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Ricciardo stelt belangrijke voorwaarde aan invoering sprintraces in F1

De kans is groot dat komend seizoen geëxperimenteerd gaat worden met sprintraces in de Formule 1. Daniel Ricciardo was er geen voorstander van, maar heeft zijn mening herzien, mits er tenminste aan een belangrijke voorwaarde voldaan wordt.

Ricciardo seat fitting
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Tijdens de meeting van de F1 Commissie afgelopen donderdag werd gesproken over het plan om tijdens geselecteerde Grand Prix-weekenden sprintraces in te voeren. Canada, Italië en Brazilië staan op de nominatie om dat te organiseren, als er tenminste een waterdicht plan komt. Een werkgroep buigt zich daarover.

Daniel Ricciardo was nooit echt een voorstander van het idee - "Ik was er wat terughoudend over"-, zo laat hij tijdens een McLaren-persconferentie weten in een reactie op de vraag van RacingNews365. De laatste tijd is hij zijn mening ietwat beginnen te herzien, want racen is immers racen.

"We kunnen best met wat minder trainingsuren, dus is dat opzicht is het geen slecht idee. Het feit dat er niet langer wordt gesproken over reversed grid in combinatie met sprintraces vind ik ook een goede ontwikkeling", aldus de goedlachse Australiër die het gele Renault-tenue verwisselde voor de oranje kleuren van McLaren.

Echter, Ricciardo stelt wel een voorwaarde aan de invoering van sprintraces, want het moet wel een meerwaarde hebben: "Een overwinning moet wel de waarde van een overwinning hebben en behouden, dus zolang de beste teams nog boven komen drijven en de uitslagen niet gemanipuleerd aanvoelen, ben ik er minder bang voor. Dus als er een manier kan worden gevonden om dat in stand te houden, sta ik er meer voor open."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez