Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo stelt zijn eerste doel voor het Grand Prix-weekend in Hongarije

Daniel Ricciardo keert dit weekend weer terug in de Formule 1. Dat doet hij bij AlphaTauri. Het is zaak om een ritme te vinden, zo blikt hij vooruit op de Grand Prix van Hongarije.

Nadat Nyck de Vries werd ontslagen, werd Daniel Ricciardo naar voren geschoven om hem te vervangen bij AlphaTauri. De Australiër komt over 'op huurbasis' van grote broer Red Bull. Hij heeft er zin in, zo laat hij vooruitblikkend op het Grand Prix-weekend weten. "Het is geweldig om weer terug te zijn. Zoals altijd in de Red Bull-familie moet je ieder moment klaar staan om weer terug te keren. Toen mijn kans kwam, ben ik er meteen bovenop gesprongen." "De overgang naar AlphaTauri is vlekkeloos verlopen. Vorige week was ik in Faenza. De fabriek is heel wat veranderd sinds ik tien jaar geleden voor het team reed. Toch waren er nog genoeg bekende gezichten en voelde ik me meteen thuis."

AlphaTauri-bolide

Na een Red Bull-test hakten Christian Horner en Helmut Marko meteen de knoop door: Ricciardo krijgt het AlphaTauri-zitje van De Vries, maar Ricciardo beseft dat het andere koek is dan de dominante RB19. "Toen ik vorige week op Silverstone tijdens de bandentest in de Red Bull-bolide reed, voelde het heel normaal aan. De AlphaTauri-bolide will be what it is . Ik ga er in rijden en van daaruit aan de slag. Ik wil vooraf niet te veel dingen in mijn hoofd hebben over de auto. Als hij gebalanceerd is, dan kan ik er mee werken." "Het wordt een uitdaging om in de auto te springen en meteen de smaak te pakken te krijgen, maar ik heb er zin in! Ik kijk er tevens naar uit om de auto verder te ontwikkelen met behulp van mijn ervaring." Het doel voor zijn eerste weekend als AlphaTauri-coureur? "In Boedapest wil ik gewoon de baan op gaan en plezier hebben", zegt Ricciardo. "Mijn rechtervoet vaker gebruiken dan mijn linkervoet en genieten! Het is belangrijk om je ritme te vinden op dit circuit, want je moet zoveel bochten 'aaneenrijgen'. Als de auto goed in balans is, dan kan dat heel leuk zijn!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"