Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Technische problemen zorgen voor een haat-liefdeverhouding met de F1"

Daniel Ricciardo begon ijzersterk aan dit Formule 1-seizoen en boekte al vrij snel twee overwinningen. Na zijn overtuigende zege in de straten van Monaco werd hij gezien als een potentiële outsider voor het kampioenschap. Inmiddels staat de 29-jarige Australiër zesde in het WK en kijkt hij tegen een achterstand van maar liefst 212 punten aan op Lewis Hamilton.

Niet alleen heeft hij een enorme achterstand op de regerend wereldkampioen, ook teamgenoot Max Verstappen staat inmiddels zeventig punten op hem voor. Grotendeels door Verstappen zelf veroorzaakt, maar ook vanwege de pechreeks van de toekomstige Renault-coureur.

Ricciardo viel namelijk al acht keer uit dit seizoen en de meeste uitvalbeurten waren het gevolg van een technisch mankement. Voor The Honey badger enorm frustrerend, maar zo laat hij tegenover Racefans weten: "Het is onderdeel van de sport." "Nee, ik denk echt niet dat één van mijn engineers zijn werk niet goed doet. Het is alleen een samenloop van technische mankementen waardoor ik zo vaak ben uitgevallen, maar dat is wel de reden dat ik soms deze sport haat." Net als veel van zijn collega's is ook Ricciardo ooit begonnen met karten. Al op jonge leeftijd kreeg hij in de gaten dat sommige technische problemen niet te begrijpen zijn. "Ik weet al van jongs af aan dat dit bij de sport hoort. Volgens mij was ik negen toen er van alles tijdens een kartweekend mis ging. Wat we ook probeerden dat weekend, niks hielp. Een weekend later deden we helemaal niks aan de kart en voelde het allemaal goed aan. Dus vanaf dat moment weet ik al dat de gemotoriseerde sport raar is." "Natuurlijk kan ik ook heel wat andere woorden gebruiken, maar het is gewoon zoals het is. Soms werkt het gewoon niet en kun je ook niet uitleggen wat er dan mis is."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden