© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo valt alweer uit: "Het is een frustrerende tijd"

02 sep. 2018 17:45 René Oudman 0 reacties
Voor de vijfde keer in zeven Grands Prix tijd kwam Daniel Ricciardo niet aan de finish. De Australische Red Bull-coureur moest zijn RB14 na 24 ronden over het Autodromo Nazionale Monza te hebben geracet in het gras parkeren met een gesneuvelde Renault Spec-C-motor. De 29-jarige loopt averij op in het kampioenschap, hij heeft inmiddels twaalf punten minder dan teammaat Max Verstappen.

Het weekend in Italië begon al lastig voor Ricciardo. Op vrijdagochtend moest hij zijn wagen na één installatierondje alweer in de pits parkeren, vanwege een softwareprobleem met de Spec-C motor.

"Het is een frustrerende tijd", zegt Ricciardo na afloop van de Italiaanse Grand Prix. "We reizen straks af naar Singapore met nieuwe onderdelen. Ik denk dat we in de tussentijd nog wel een paar dingen wisselen en wat ik daarmee bedoel is dat ik sinds Spa-Francorchamps al niet heel erg blij ben met de wagen. Op het stratencircuit van Singapore rijd ik met een ander chassis", onthult de Australiër.

"Hopelijk is de wagen wat betrouwbaarder in de komende Grands Prix", lacht Ricciardo als een boer met kiespijn. "Ik wil niet eens zeggen dat ik hoop op een Singaporese strijd om de overwinning, maar het zou in ieder geval erg leuk zijn om weer eens op het podium te staan", besluit de teammaat van Verstappen, die al sinds zijn overwinning in Monaco niet meer op het ereschavot eindigde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen