Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo valt alweer uit: "Het is een frustrerende tijd"

Voor de vijfde keer in zeven Grands Prix tijd kwam Daniel Ricciardo niet aan de finish. De Australische Red Bull-coureur moest zijn RB14 na 24 ronden over het Autodromo Nazionale Monza te hebben geracet in het gras parkeren met een gesneuvelde Renault Spec-C-motor. De 29-jarige loopt averij op in het kampioenschap, hij heeft inmiddels twaalf punten minder dan teammaat Max Verstappen.

Het weekend in Italië begon al lastig voor Ricciardo. Op vrijdagochtend moest hij zijn wagen na één installatierondje alweer in de pits parkeren, vanwege een softwareprobleem met de Spec-C motor.

"Het is een frustrerende tijd", zegt Ricciardo na afloop van de Italiaanse Grand Prix. "We reizen straks af naar Singapore met nieuwe onderdelen. Ik denk dat we in de tussentijd nog wel een paar dingen wisselen en wat ik daarmee bedoel is dat ik sinds Spa-Francorchamps al niet heel erg blij ben met de wagen. Op het stratencircuit van Singapore rijd ik met een ander chassis", onthult de Australiër. "Hopelijk is de wagen wat betrouwbaarder in de komende Grands Prix", lacht Ricciardo als een boer met kiespijn. "Ik wil niet eens zeggen dat ik hoop op een Singaporese strijd om de overwinning, maar het zou in ieder geval erg leuk zijn om weer eens op het podium te staan", besluit de teammaat van Verstappen, die al sinds zijn overwinning in Monaco niet meer op het ereschavot eindigde.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen