Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo verklaart hoe dicht hij bij een Ferrari-zitje kwam

Enkele dagen nadat het nieuwe naar buiten kwam dat Lewis Hamilton Mercedes zou verlaten om zich per 2025 bij Ferrari te voegen, presenteerde Visa Cash App RB de nieuwe bolide van onder andere Daniel Ricciardo. Ook de Australiër werd meermaals gelinkt aan Ferrari, het meest recent voor het seizoen 2021 als vervanger van Sebastian Vettel.

Ricciardo Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Maar hoe dicht was Daniel Ricciardo bij een Ferrari-deal? Die vraag legde RacingNews365 voor aan de Australiër: "Er zijn zeker gesprekken geweest, maar die kwamen nooit tot het punt dat er gezegd werd 'hier is het contract, teken maar'."

"Het kwam nooit tot het punt waarop ik het helemaal in eigen hand had, maar ik heb zeker gesprekken gevoerd met het team. Het kwam daarbij denk ik tot het eerste niveau, maar nooit tot het tweede of derde niveau", zo vervolgt Ricciardo, zonder te specificeren wat die niveaus in zouden houden.

"Het was dus nooit echt krankzinnig dichtbij, maar wel altijd iets wat ik in de gaten hield, omdat het nu eenmaal een topteam betreft."

Overigens heeft hij nooit het gevoel dat hij koste wat kost ooit voor Ferrari moet rijden, zelfs niet om het feit dat zijn vader van Italiaanse komaf is: "Ik heb daar nooit volle bak op ingezet. Ik had meer het idee dat als het er ooit van zou komen en dat als het qua timing logisch in mijn carrière paste, het iets moois zou kunnen zijn."

"Maar uiteindelijk is het ook gewoon een raceteam als alle anderen, daarom heb ik daar nooit teveel gewicht aan willen hangen", zo besluit Ricciardo.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract