Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo verliest vertrouwen in Renault na nieuwe motorproblemen

Daniel Ricciardo begint het vertrouwen in Renault na nieuwe motorproblemen in China kwijt te raken. De goedlachse Australiër weet niet of de Franse motorbouwer het tij nog kan keren.

Na afloop van de kwalificatie, waaraan hij 'gelukkig' gewoon mee kon doen , geeft Daniel Ricciardo in gesprek met Autosport.com te kennen dat hij het vertrouwen in Renault begint kwijt te raken. "Ik ben positief ingesteld en zal nooit de hoop opgeven, maar op een gegeven moment zakt de moed je gewoon in de schoenen." "We hebben natuurlijk al jaren onze up en downs met Renault, dus helaas bevinden we ons met deze problemen niet op onbekend terrein."

De situatie is niet nieuw, maar komt voor Ricciardo zijn gevoel wat onverwachter dan voorheen: "De wintertests zagen er veelbelovend uit en op basis daarvan zagen we dit niet aankomen. Maar nu hebben we na drie races al twee keer grote problemen gehad." Ricciardo durft door de problemen nergens meer op te hopen of doelen te stellen, laat staan uit te spreken. "Op dit moment kunnen we niet meer dan gewoon ons ding blijven doen en er het beste van hopen. Als het dan toch nog goed komt, is dat hartstikke mooi, maar zo niet, dan zal het zeker pijn doen."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"