© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Verloor podiumplaats door beschadigde voorvleugel'

24 jun. 2018 20:10 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo lag lang op podiumkoers, maar moest door een beschadigde voorvleugel uiteindelijk genoegen nemen met P4. Hij kon Kimi Raikkonen niet van zich af houden.

Ricciardo moet genoegen nemen met P4

Daniel Ricciardo, die in gesprek met Sky Sports F1 zijn race samenvat als 'teleurstellend', kukelde in de slotfase van de race van het podium. Kimi Raikkonen passeerde hem relatief eenvoudig, maar dat had een logische reden:

"Bij mijn pitstop zagen de monteurs dat mijn voorvleugel linksvoor beschadigd was geraakt. Ze vermoedden dat dit twee ronden voor mijn stop was gebeurd. We weten echter niet of dat door falen van het onderdeel kwam, of door rotzooi op de baan."

Na de pitstop duurde het niet lang voordat de voorvleugel ook aan de rechterkant identieke schade opliep. Ook daarbij blijft het gissen naar de oorzaak daarvan, maar inmiddels was Daniel Ricciardo veel downforce verloren:

"We waren met minder downforce een stuk langzamer en ik kampte met flink wat onderstuur. We hadden Kimi Raikkonen daarmee nooit achter ons kunnen houden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen