Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Verloor podiumplaats door beschadigde voorvleugel'

Daniel Ricciardo lag lang op podiumkoers, maar moest door een beschadigde voorvleugel uiteindelijk genoegen nemen met P4. Hij kon Kimi Raikkonen niet van zich af houden.

Daniel Ricciardo, die in gesprek met Sky Sports F1 zijn race samenvat als 'teleurstellend', kukelde in de slotfase van de race van het podium. Kimi Raikkonen passeerde hem relatief eenvoudig, maar dat had een logische reden: "Bij mijn pitstop zagen de monteurs dat mijn voorvleugel linksvoor beschadigd was geraakt. Ze vermoedden dat dit twee ronden voor mijn stop was gebeurd. We weten echter niet of dat door falen van het onderdeel kwam, of door rotzooi op de baan."

Na de pitstop duurde het niet lang voordat de voorvleugel ook aan de rechterkant identieke schade opliep. Ook daarbij blijft het gissen naar de oorzaak daarvan, maar inmiddels was Daniel Ricciardo veel downforce verloren: "We waren met minder downforce een stuk langzamer en ik kampte met flink wat onderstuur. We hadden Kimi Raikkonen daarmee nooit achter ons kunnen houden."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'