Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Verstappen blijft aan de top zo lang hij wil"

Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren bijna drie seizoenen lang teamgenoten bij Red Bull. De Australiër kent zijn voormalig teamgenoot dan ook van haver tot gort en voorspelt dat Verstappen nog zeker vijftien jaar aan de top van de Formule 1 zal staan.

Daniel Ricciardo, bijna 32 jaar, behoort met zijn bijna 200 Grands Prix tot een van de Formule 1-veteranen. De Australiër strijdt zelf sinds zijn vertrek bij Red Bull eind 2018 niet meer voor de zeges en ziet de nieuwe generatie coureurs het langzaam overnemen van de 'oudjes'. Max Verstappen (23 jaar) wordt door hem gezien als de ultieme aanvoerder van deze nieuwe generatie. "Ik heb al gewerkt met een groot deel van de volgende generatie, met Max bijvoorbeeld. Ik denk dat Max zo lang als hij wil blijven racen aan de top zal staan. Waarschijnlijk is dat met hem net als met Lewis, dat hij er tot ver in de 30 kan staan als hij dat wil", vertelt Ricciardo in gesprek met RacingNews365. "Dus je hebt Max en ik denk ook Charles (Leclerc, red.). We zullen dit jaar zien hoe het met Lando (Norris, red.) gaat, maar hij toonde al dat hij het in zich heeft om ook tot de top te behoren. George (Russell, red.) verwacht ik ook vooraan het veld zodra hij de beschikking krijgt over een goede auto." "En dan heb je nog jongens als Sainz en ikzelf, ik noem ons maar de mid aged guys, die al behoorlijk wat jaren mee gaan." Tekst gaat verder onder de foto.

Ricciardo weet dat hij met zijn 31 jaar nog een jaar of vijf heeft om te schitteren in de Formule 1. Over het dromen van de wereldtitel spreekt hij momenteel niet, daarvoor moet er bij McLaren meer gebeuren dan alleen een goede auto leveren in 2022. De McLaren-coureur ziet wel een verschil tussen zichzelf en de nieuwe generatie. "Het is in de F1 net als in veel andere sporten de trend dat de jonge generatie steeds meer gebruikt maakt van simulatoren. Of ze dat helpt weet ik niet, maar ze genieten er wel van." "Net als in veel sporten worden de talenten steeds jonger en jonger. Dat is denk ik ook omdat ze mensen om zich heen hebben met ervaring, die ze dingen uit de praktijk kunnen leren. Hierdoor leren ze ook sneller." Over zijn eigen toekomst is Ricciardo duidelijk: "Ik blijf zo lang ik dat wil. Als ik het gevoel, de drive en motivatie heb en de auto tot de limiet kan pushen." "Ik denk dat ik het dan op kan blijven nemen tegen de nieuwe generatie. Zonder twijfel. Het is een beetje zoals Lewis dat gedaan heeft. Uiteindelijk is het aan mij hoe lang ik dit nog wil doen. Een ding is zeker, ik wil niet gewoon rondjes rijden, ik wil competitief zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi