© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Verstappen en ik zijn net zo goed als Hamilton en Vettel'

31 aug. 2017 14:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo is alweer bezig aan zijn zevende jaar in de Formule 1 waarvan hij inmiddels al vier seizoenen uitkomt voor Red Bull Racing. Ondanks dat Ricciardo geldt als één van de beste coureurs van de huidige lichting staat zijn teller nog maar op vijf overwinningen.

Daniel Ricciardo wil nu eindelijk weleens strijden voor de wereldtitel

Strijden om de wereldtitel is dan ook nog niet aan de orde geweest terwijl Ricciardo zelf van mening is dat hij daar wel degelijk klaar voor is. In een interview met ESPN vertelt de Australiër dat hij eigenlijk al lang een titel op zak had kunnen hebben.

"Voor mijn gevoel ben ik sinds 2014 al klaar om te strijden voor de wereldtitel. Sterker nog, als ik in een Mercedes had gereden, dan had ik waarschijnlijk al een titel gewonnen. Ik geloof wat dat betreft echt in mijzelf."

In 2014 maakte Ricciardo de overstap naar Red Bull Racing waar hij te maken kreeg met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Toch was het Ricciardo die in dat jaar de meeste punten scoorde en als het ware Vettel overklaste. Sinds vorig jaar heeft hij Max Verstappen als teamgenoot en moet hij duidelijk een tandje bij schakelen om de jonge Nederlander bij te kunnen benen.

Ricciardo is dan ook vol lof over de Nederlander en is zelfs van mening dat Verstappen zijn lastigste teamgenoot is.

"Wat betreft teamgenoten is Max zeker weten mijn lastigste tegenstander tot nu toe. Ik denk dat we elkaar meer uitdagen dan wie dan ook. We geloven namelijk allebei heel sterk dat we kunnen winnen."

Volgens de 28-jarige Red Bull coureur is het dan ook ontzettend jammer dat Red Bull niet beschikt over de winnende auto.

"Ik kijk naar Lewis en Sebastian en de andere coureurs aan de top maar zij zijn echt niet beter dan Max en ik. We kunnen ons absoluut met hen meten, zeker weten!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen