Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo verwacht emotioneel Red Bull-einde in Abu Dhabi

Nog zes races, dan zitten de Red Bull-dagen van Daniel Ricciardo erop. De Australiër, die sinds 2008 aan het energiedrankjesmerk verbonden is en inmiddels voor het vijfde achtereenvolgende seizoen de kleuren van Red Bull Racing verdedigt, verkast na dit seizoen richting Renault.

Hoewel de 29-jarige Australiër bijzonder zeker van zijn zaak is, verwacht hij dat het afscheid van Red Bull hem gaat raken.

"Ik denk dat ik het pas door heb als ik in Abu Dhabi voor de laatste keer mijn Red Bull-overall uittrek", kijkt Ricciardo vooruit op de officiële site van zijn huidige werkgever. "Het is niet zozeer het verkassen naar Renault, maar vooral het sluiten van het Red Bull-boek. Ik draag de Red Bull-kleuren inmiddels al meer dan tien jaar en we hebben het ontzettend goed gehad, gaan niet met ruzie uit elkaar." Ricciardo legt zijn keuze voor de geelzwarte brigade nog maar een keer uit. "Ik word 30 jaar oud in 2019 en het voelt alsof ik een volgende stap moet zetten in mijn volwassen leven. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik ben nu al heel lang met Red Bull. Het is erg goed geweest, vooral omdat de sfeer altijd zo familiair is geweest. Ik moet mezelf echter uit blijven dagen." Bij het team van Renault krijgt Ricciardo gezelschap van Nico Hülkenberg. De 31-jarige Duitser wordt na Vitantonio Liuzzi, Narain Karthikeyan, Jean-Éric Vergne, Sebastian Vettel, Daniil Kvyat en Max Verstappen de zevende teammaat van de Australiër.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi