© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo verwacht gridstraf van 10 plaatsen in Brazilië

09 nov. 2017 19:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo weet dat hij alweer in de achtervolging moet tijdens de F1 GP van Brazilië. Na motorproblemen in Amerika en Mexico volgt er nu wederom een gridstraf.

Ricciardo gaat voor pole in Brazilië

De laatste races verliepen voor Daniel Ricciardo niet naar wens. Zowel in Amerika als in Mexico viel de Australiër al in de openingsfase uit door een defect aan zijn Renault-motor.

In Brazilië moet Red Bull zeer waarschijnlijk de MGU-H vervangen waardoor er wederom een gridstraf volgt. Desondanks is Ricciardo optimistisch over het komende weekend.

"Het is zeer waarschijnlijk dat we een gridstraf pakken. In theorie is het mogelijk om een ouder onderdeel te monteren, maar het risico op een defect is te groot."

"Als we een gridstraf krijgen dan zal deze waarschijnlijk tien plaatsen zijn. Mijn plan is dan ook om de pole te pakken en als elfde te starten!"

Daniel Ricciardo overlegt met het team over de risico's om toch een oude MGU-H te monteren. Daarna neemt het team een beslissing.

"We gaan het bespreken binnen het team. Als mijn kansen om de race te finishen maar 10% zijn dan moeten we wisselen. Als het 50-50 is dan durf ik wel een risico te nemen. Ik denk echter dat onze kansen veel kleiner zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen