Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo voelt geen druk bij F1-comeback: "Moet gewoon een legende zijn"

Daniel Ricciardo maakt als AlphaTauri Formule 1-coureur kans om weer terug te keren naar Red Bull, maar eerst moet hij zichzelf bewijzen bij het achterhoedeteam.

Ricciardo Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanzelfsprekend hoopt Daniel Ricciardo weer vooraan mee te doen met overwinningen in de Formule 1. Dat zal dan wel bij Red Bull moeten, want de komende tijd is AlphaTauri nergens vooraan te bekennen. Met de Australiër en teamgenoot Yuki Tsunoda is het eerste doel punten scoren.

Nu Ricciardo de resterende twaalf Grands Prix van het seizoen mag verrijden in plaats van Nyck de Vries heeft hij een half seizoen om zich te bewijzen. Voelt hij druk en wat zijn de gestelde doelen van Red Bull? "Ik moet gewoon een legende zijn", zo grapt hij tijdens een interview met Formula1.com.

Vervolgens gaat de voormalig teamgenoot van Max Verstappen wat serieuzer in op de vragen. "Ze verwachten resultaten van me, performance van me. Wat de resultaten precies moeten zijn, dat is lastig zeggen. Is het de negende plaats? De veertiende?"

"Er is voor nu nog geen druk, niet tot na de zomerstop. Er zijn nog twee races en daarna dus de zomerstop, waardoor we niet heel veel kunnen doen voor augustus. Er wordt echter geen langzame start verwacht. Ik wil direct goed aftrappen en alles wat ik in de afgelopen tijd heb geleerd, gebruiken."

Red Bull-comeback

Met het zitje bij AlphaTauri komt Ricciardo weer in de buurt van een stoeltje bij Red Bull. Ten minste: als hij presteert zoals het team van hem verwacht de komende tijd. De route van het zusterteam naar het topteam bewandelde de Australiër al eerder. "En daarom voelt het nu ook weer als thuiskomen."

"Net als vroeger, toen ik hogerop kon klimmen in de Red Bull-familie. Blijven pushen en zorgen voor resultaten, dat wordt de mindset. Voor nu is een puntenfinish (met AlphaTauri, red.) nog lastig, dus laten we gaan pushen om in de top tien te staan. Dat zal voor iedereen mooi zijn", aldus Ricciardo.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen