Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo wankelt: Australische wereldkampioen waarschuwt de F1-coureur

Daniel Ricciardo is niet opperbest aan het nieuwe seizoen begonnen en hoeft voorlopig nog niet aan een Red Bull-stoeltje voor 2025 te denken. Voormalig wereldkampioen en landgenoot Alan Jones vreest voor zijn toekomst als Ricciardo zo doorgaat.

Ricciardo Saudi Arabia FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het gaat in 2024 nog niet zo best met Daniel Ricciardo. De Australiër werd dertiende en zestiende in Bahrein en Saoedi-Arabië en legde het tot nu toe af tegen teamgenoot Yuki Tsunoda. Ricciardo wil juist zichzelf laten zien om zo een Red Bull-stoeltje te bemachtigen. Alan Jones, wereldkampioen Formule 1 in 1980, weet niet zeker of dat gaat lukken.

"Pech of niet, ik weet zeker dat Daniel graag betere resultaten had geboekt", vertelt Jones tegenover Herald Sun. "Uiteindelijk kunnen we niet altijd de auto de schuld geven en dat is in het verleden wel een beetje de tendens geweest. Ik zou graag zien dat Daniel het extreem goed doet in Melbourne en over een langere periode. Zijn pech zal moeten stoppen of hij moet zijn prestaties verbeteren. Alleen dan maakt hij kans op een terugkeer naar Red Bull of een competitieve auto."

Jones vreest er een beetje voor. "Daniel wankelt. Hij moet een paar goede resultaten en shows neerzetten. Hij kan niet op deze manier aan blijven modderen. Ik zeg het niet graag, maar ik denk dat zijn beste periode voorbij is. Hij heeft in een paar fatsoenlijke auto's gereden, ongeacht wat mensen zeggen. Alpine, McLaren, de auto waar hij nu in zit... uiteindelijk moet hij zijn teamgenoot gaan verslaan."

"Ik zou graag zien dat hij heel competitief is en om de punten kan strijden, maar ik denk dat er een paar dingen moeten veranderen voordat we dat gaan zien", sluit Jones af.

In gesprek met het Australische 10 News First werd Ricciardo kort gevraagd naar de quotes van Jones. "Ik heb helemaal niets te bewijzen. Ik heb er zin in, dit weekend, want vorig jaar heb ik 'm gemist. We zijn niet heel goed uit de startblokken gekomen, maar we hebben pas twee races gehad. Hopelijk komt het seizoen hier pas echt op gang voor ons."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden