Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo was furieus op wedstrijdleiding: "Misschien kunnen zij mijn terugvlucht betalen."

Daniel Ricciardo moest na zijn diskwalificatie op de zaterdag achteraan starten voor de Grand Prix van Singapore. Hij was naar eigen ziek van de beslissing van de wedstrijdleiding, maar kon op zondag op enig moment toch genieten van de race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

"Het liefst druk ik me in hele sterke bewoordingen uit over de keuze van de wedstrijdleiding, maar ik denk dat ik die maar even voor me houd. Ik heb er echt slecht van geslapen. Ze hebben mijn weekend verpest, dus ik denk dat jullie (de pers, red.) wel een idee hebben van wat ik zou willen zeggen. Ik was echt boos. Twee vluchten van twaalf uur zijn nu helemaal voor niets geweest, maar misschien wil de wedstrijdleiding betalen voor mijn vliegtuigstoel op de terugweg?", aldus Ricciardo in gesprek met onder andere RacingNews365.

Daniel Ricciardo kan begrijpen waarom hij zo zwaar is gestraft voor het feit dat zijn MGU-K even iets teveel vermogen genereerde: "Als we bijvoorbeeld een bocht afsnijden worden we niet bestraft als we er géén voordeel van hebben gehad. Waarom kon dat voor deze situatie niet gelden?", zo vraagt de Australiër zich hardop af. "Als ik nu consequent een paar milliseconden won, dan had ik mijn diskwalificatie begrepen, maar nu niet."

De race van Ricciardo verliep al niet heel veel beter. Ja, hij genoot van de gevechten aan het begin van de race, maar daarna ging het mis. Hij raakte Antonio Giovinazzi bij een uitrempoging: "Ik had het al een paar keer eerder zo gedaan en dacht het nog eens te proberen. Natuurlijk was het krap, maar dat geldt voor elke inhaalactie op een stratencircuit. Misschien dat ik echter met wat wielspin in de zijkant van de Alfa Romeo schoof. Ik geef Antonio niet de schuld, mezelf evenmin, maar het is jammer dat het is gebeurd."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

4 reacties