Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo weet het zeker: “Red Bull wint nog meer races!”

Daniel Ricciardo rijdt momenteel opnieuw een ijzersterk seizoen. De Australiër stond de laatste vier races steeds op het podium. In Azerbeidsjan werd het zelfs een overwinning.

Hoewel zijn zege in Azerbeidsjan ook voor Ricciardo totaal onverwachts kwam, gaf het wel het signaal af dat Red Bull de stijgende lijn te pakken heeft. Althans dat is de mening van de 27-jarige Red Bull coureur. Voor Ricciardo was het zijn vijfde zege in zijn Formule 1 carrière. In een speciale videoboodschap blikt Ricciardo nog een keertje terug naar zijn zege in Baku. “Ik denk niet dat ik ooit zo’n gekke race heb meegemaakt. Er zaten genoeg gekke races tussen maar die in Baku was wel heel erg gek. Ik heb er niet veel gewonnen maar de races die ik won waren wel erg spannend. De GP van Baku was krankzinnig maar ook erg leuk. Ook voordat ik aan de leiding kwam. Om dan uiteindelijk in die chaos bovenaan te eindigen, is natuurlijk helemaal vet.”

Daniel Ricciardo

Ik denk niet dat ik ooit zo’n gekke race heb meegemaakt.

Ricciardo verwacht dan ook dat de Oostenrijkse renstal steeds sterker zal worden. “We moeten meer GP-zeges nastreven. Wat er in Baku gebeurde, liet zien dat alles mogelijk is. Onze auto wordt waarschijnlijk nog steeds beter en we krijgen vast nog meer van dit soort gekke races. We moeten ons dan gewoon goed positioneren zodat we in de positie zitten om races te winnen. We zitten nog niet op hetzelfde level als Mercedes maar we komen daar vanzelf.”

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'