Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo weet het zeker: “Red Bull wint nog meer races!”

Daniel Ricciardo rijdt momenteel opnieuw een ijzersterk seizoen. De Australiër stond de laatste vier races steeds op het podium. In Azerbeidsjan werd het zelfs een overwinning.

Hoewel zijn zege in Azerbeidsjan ook voor Ricciardo totaal onverwachts kwam, gaf het wel het signaal af dat Red Bull de stijgende lijn te pakken heeft. Althans dat is de mening van de 27-jarige Red Bull coureur.

Voor Ricciardo was het zijn vijfde zege in zijn Formule 1 carrière. In een speciale videoboodschap blikt Ricciardo nog een keertje terug naar zijn zege in Baku.

“Ik denk niet dat ik ooit zo’n gekke race heb meegemaakt. Er zaten genoeg gekke races tussen maar die in Baku was wel heel erg gek. Ik heb er niet veel gewonnen maar de races die ik won waren wel erg spannend. De GP van Baku was krankzinnig maar ook erg leuk. Ook voordat ik aan de leiding kwam. Om dan uiteindelijk in die chaos bovenaan te eindigen, is natuurlijk helemaal vet.”

Daniel Ricciardo

- Ik denk niet dat ik ooit zo’n gekke race heb meegemaakt.

Ricciardo verwacht dan ook dat de Oostenrijkse renstal steeds sterker zal worden.

“We moeten meer GP-zeges nastreven. Wat er in Baku gebeurde, liet zien dat alles mogelijk is. Onze auto wordt waarschijnlijk nog steeds beter en we krijgen vast nog meer van dit soort gekke races. We moeten ons dan gewoon goed positioneren zodat we in de positie zitten om races te winnen. We zitten nog niet op hetzelfde level als Mercedes maar we komen daar vanzelf.”

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona