© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Wie houdt er niet van Spa-Francorchamps?'

23 aug. 2018 09:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo rijdt komend weekend zijn eerste Grand Prix na zijn bekendmaking Red Bull te verlaten. De Australiër zal ongetwijfeld volop in de belangstelling staan op het circuit waar hij al zeer succesvol was.

Derde in 2017, tweede in 2016, eerste in 2014. Daniel Ricciardo staat zijn mannetje op de Spa-Francorchamps, dat hij bestempelt als een 'coole' en 'historische' baan:

"De ronden duren hier heel erg lang. Dat betekent dat je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Oostenrijk, je een klein foutje verderop in de ronde nog goed kan maken. Met al die bochten is een rondje nooit zomaar 'gedaan'", zo blikt Ricciardo vooruit op de Belgische Grand Prix.

Net als Max Verstappen roemt Daniel Ricciardo de middelste sector van het circuit: "Dat is een gedeelte waar je mooie vloeiende lijnen moet rijden, terwijl de bochten naar links en naar rechts elkaar in rap tempo opvolgen. Daar houd ik wel van. Pouhon is bijvoorbeeld één van de meest uitdagende bochten op de Formule 1-kalender."

"Bovendien kan er op Spa-Francorchamps nog ingehaald worden. De snelheden liggen hoog en slipstreamen is er aan de orde van de dag. Spa is gewoon een geweldige baan. Wie houdt er nu niet van Spa?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen