Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo wil dat Red Bull-zitje: "Hoop dat dit slechts het begin is"

De rentree van Daniel Ricciardo in de Formule 1 moet het begin zijn van uiteindelijk zijn terugkeer bij Red Bull. Als het aan de Australiër ligt wordt hij in de toekomst namelijk weer teamgenoot van Max Verstappen.

Sergio Perez heeft nog gewoon een contract tot en met 2024 bij Red Bull. Maar zijn wisselvallige resultaten dit jaar voeden de discussie over het tweede stoeltje bij Red Bull, naast Max Verstappen. Is het niet voor komend seizoen, dan wel voor 2025. Daniel Ricciardo, die vorige week zijn rentree maakte in de Formule 1 bij zusterteam AlphaTauri, maakt er geen geheim van dat hij graag die stap omhoog gaat maken. "Het is fijn om terug te zijn. Ik hoop dat dit slechts het begin is, maar in deze sport kun je niet te ver vooruitkijken", vertelt de Australiër bij Viaplay . Hij wil zich dit seizoen eerst focussen op AlphaTauri, waar hij het stoeltje overnam van Nyck de Vries. "Met AlphaTauri hebben we nu werk te verzetten. Punten pakken. daar ligt mijn focus voor dit jaar. Ik bekijk het stapje voor stapje." Bij de GP van Hongarije reed Ricciardo vorige week naar P13, voor teamgenoot Yuki Tsunoda. "Mijn hele weekend in Boedapest was echt goed, het deed me alle dingen voelen die ik miste. De adrenaline en op de startgrid staan, bijvoorbeeld. Die emoties zijn echt krachtig."

Spa altijd een uitdaging

Dat er direct weer een raceweekend voor hem wacht, stemt Ricciardo tevreden. "Ik ben blij dat er een back-to-back is en ik nu naar Spa-Francorchamps kan. Het is goed om na een paar dagen meteen weer in de auto te springen, want dan blijf je in het ritme. Het zou mijn leerproces en mijn verbetering moeten versnellen. Dat is het plan, blijven werken om beter te worden." Alsof de GP van België op Spa-Francorchamps normaal gesproken al niet uitdagend genoeg is, wacht er in België direct een sprintweekend voor Ricciardo. "Spa is altijd een uitdaging. Het circuit zelf is een van de beste en het weer is er altijd een factor. Maar ik ga er met vertrouwen heen, zeker na hoe het ging in Hongarije." "Ik wil er optimistisch over zijn, maar ik moet ook met beide benen op de grond blijven staan. Er zijn namelijk nog veel dingen te leren. Het is een sprintweekend, wat betekent dat het behoorlijk druk wordt met maar één training en dan meteen de kwalificatie. Ik ben van plan om veel meer ronden te rijden, wat plezier te maken en zondag in de punten proberen te komen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"