© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wil gridstraf gebruiken om te spelen met strategie

09 nov. 2018 21:00 René Oudman 1 reacties
Beide vrije trainingen voor de Grand Prix van Brazilië werden door Daniel Ricciardo besloten als vierde. Waar de Australiër na het eerste bedrijf niet geheel tevreden was, kon hij op de tweede oefensessie terugkijken met een goed gevoel.

Ricciardo eindigde in de middagsessie op drie tienden van het Mercedes-duo, kwam tekort om Sebastian Vettel van de derde plaats af te houden maar hield Red Bull Racing-teammaat Max Verstappen achter zich.

De 29-jarige, zevenvoudig Grand Prix-winnaar begon de dag met een teleurstelling. De turbolader van Ricciardo's Renault-motor moest worden vervangen nadat deze in Mexico beschadigd was geraakt door het bluspoeder van de marshals, die het vuur van de rokende Red Bull probeerden te doven. Zodoende kreeg Ricciardo een gridstraf van vijf plaatsen.

Starten vanaf plaats één, zoals Ricciardo in Mexico deed, zit er voor de Australiër vanwege de gridstraf niet in. P6 is het hoogst haalbare, maar of dat haalbaar is betwijfelt de teammaat van Verstappen. "Twee poles op rij, dat zou wel erg mooi zijn. Gezien de omstandigheden denk ik dat ik dat niet voor elkaar ga krijgen. We zaten nu al drie tienden achter de Mercedessen en dat gat wordt in kwalificatietrim alleen maar groter."

"De race pace ziet er goed uit", blikt Ricciardo terug op zijn werkzaamheden in de tweede oefensessie. "Elk van de drie banden is niet slecht om op te starten", wijst de Australiër op het keurige tempo dat Red Bull wist te overleggen. "Misschien ga ik wel wat anders doen op zondag!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen