Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo wil Hamilton als teamgenoot verslaan

Na de bekendmaking van het nieuwe contract van Max Verstappen bij Red Bull zijn er volop speculaties omtrent de toekomst van Daniel Ricciardo. De Australiër is eind 2018 vrij mag en wil het graag opnemen tegen Lewis Hamilton.

Daniel Ricciardo reed al tegen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en heeft momenteel Max Verstappen als teamgenoot. Volgens velen een toekomstig wereldkampioen in de Formule 1. Met zijn aflopende contract liggen er voor Ricciardo mogelijkheden om eens rond te kijken. Bij Ferrari loopt eind 2018 het contract van Kimi Raikkonen af en bij Mercedes lopen de contract van Hamilton en Bottas af. Lewis Hamilton stevent af op een contractverlenging tot minimaal 2020. Daniel Ricciardo heeft er wel oren naar om Hamilton als teamgenoot te krijgen.

" Ja, zeker!", laat Ricciardo in een interview met ESPN weten op de vraag of hij Hamilton als teamgenoot wil. " Als we even buiten beschouwing laten dat Lewis nu voor Mercedes rijdt en we puur naar de coureurs kijken dan zeker. Ik roep het al jaren dat ik mezelf graag wil meten met Alonso of Hamilton. Fernando is nu aanbeland bij de laatste jaren van zijn carrière, waardoor Lewis nu als hoogste op mijn verlanglijstje staat." " In het verleden mocht ik het opnemen tegen Sebastian en tegen Max en daar komt volgend jaar nog een seizoen bij. Lewis is nu in de bloei van zijn leven en ik wil hem graag uitdagen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"