© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wil Max Verstappen op eigen kracht verslaan

11 jan. 2018 07:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo geldt als één van de beste Formule 1 coureurs van de grid. Toch won de Australiër tot nu toe slechts vijf races en moet hij sinds de komst van Max Verstappen duidelijk een tandje bijschakelen.

Daniel Ricciardo gelooft niet in hiërarchie bij Red Bull Racing

In het afgelopen seizoen bedroeg het onderlinge verschil slechts 32 punten in het voordeel van Ricciardo terwijl Verstappen duidelijk de overhand had tijdens de kwalificaties.

Door de recente contractverlenging van Verstappen en de uitspraken van teambaas Horner denken velen dat Verstappen binnen Red Bull gezien wordt als de eerste coureur. Horner liet zich namelijk ontvallen dat Verstappen in staat is om een team rondom zich heen te bouwen. Daarnaast is het ook algemeen bekend dat de Oostenrijkse renstal dolgraag met Verstappen de jongste Formule 1 wereldkampioen in huis wil hebben.

Voor Ricciardo wordt 2018 dan ook een belangrijk jaar. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af en de grote vraag is dan ook wat hij na dit seizoen gaat doen. Gaat hij verlengen bij Red Bull of ligt er een transfer naar Mercedes of Ferrari op de loer?

Ricciardo weet in ieder geval dat de uitspraken van zijn teambaas niet zo zijn bedoeld. Tegenover Motorsport Magazine vertelt hij namelijk het volgende.

"Christian is naar mij toe gekomen en heeft het mij uitgelegd. Hij vertelde dat hij inderdaad die woorden zo heeft gebruikt maar dat hij het niet zo had bedoeld. Hij heeft mij duidelijk gemaakt dat het team voor ons allebei werkt."

Ricciardo gelooft dan ook niet dat er binnen Red Bull sprake is van een eerste of tweede rijder en is 100% overtuigd van zijn eigen kwaliteiten.

"Ik maak me dan ook totaal geen zorgen, als dat wel zo was, dan had ik dat wel uitgesproken. Daarbij komt, als ik goed genoeg ben, dan versla ik hem sowieso."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen