© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wil pole om gridstraf te compenseren

11 nov. 2017 10:45 Wanda Bisschop 0 reacties
De laatste paar Formule 1 races zit het Daniel Ricciardo bepaald niet mee. Ook in Brazilië maakt de Australiër zich op voor een lastige race. Dankzij een gridstraf van in ieder geval 10 plekken moet Ricciardo een dijk van een kwalificatie rijden.

Ricciardo verwacht een spannende strijd met Ferrari

Tijdens de beide vrijdagsessies zat Ricciardo er goed bij. In de eerste training was hij een fractie langzamer dan zijn teamgenoot Verstappen en moest hij genoegen nemen met de vijfde tijd. In de tweede sessie verging het hem wat beter en noteerde hij de derde tijd, vlak achter de beide heren van Mercedes.

Na afloop liet hij aan de pers dan ook weten best wel tevreden te zijn met de eerste dag in Brazilië.

"Mercedes was zoals verwacht de snelste maar daar kijken we niet teveel naar. We hebben zelf niet echt op vol vermogen gereden omdat we met deze motor ook de finish in Abu Dhabi moeten halen. Wij reden met weinig brandstof aan boord en waren best wel snel. Ik verwacht alleen wel dat Mercedes nog wat extra's heeft. Ten opzichte van Ferrari doen we het goed. Ik verwacht dat het vooral met Ferrari een mooi gevecht wordt. Normaal is Brazilië niet ons sterkste circuit maar het gaat tot nu toe wel lekker."

Doordat de kwalificatie misschien wel onder natte omstandigheden wordt verreden, liggen er kansen voor Red Bull op een goede startpositie. Voor Ricciardo wordt het dan extra zuur aangezien hij een gridstraf van 10 plekken incasseert voor het vervangen van zijn MGU-H.

Hij heeft zijn pijlen dan ook gericht op een sterke kwalificatie.

"De kwalificatie verloopt misschien wel nat, dus hopelijk kan ik als elfde starten. Als ik vandaag de pole train en morgen wakker word, dan doet dat natuurlijk wel even pijn. Die gridstraf is hier echt een handicap maar het is niet anders. We gaan het zien, hopelijk zit die elfde plaats erin!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen