Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo wil pole om gridstraf te compenseren

De laatste paar Formule 1 races zit het Daniel Ricciardo bepaald niet mee. Ook in Brazilië maakt de Australiër zich op voor een lastige race. Dankzij een gridstraf van in ieder geval 10 plekken moet Ricciardo een dijk van een kwalificatie rijden.

Tijdens de beide vrijdagsessies zat Ricciardo er goed bij. In de eerste training was hij een fractie langzamer dan zijn teamgenoot Verstappen en moest hij genoegen nemen met de vijfde tijd. In de tweede sessie verging het hem wat beter en noteerde hij de derde tijd, vlak achter de beide heren van Mercedes. Na afloop liet hij aan de pers dan ook weten best wel tevreden te zijn met de eerste dag in Brazilië. "Mercedes was zoals verwacht de snelste maar daar kijken we niet teveel naar. We hebben zelf niet echt op vol vermogen gereden omdat we met deze motor ook de finish in Abu Dhabi moeten halen. Wij reden met weinig brandstof aan boord en waren best wel snel. Ik verwacht alleen wel dat Mercedes nog wat extra's heeft. Ten opzichte van Ferrari doen we het goed. Ik verwacht dat het vooral met Ferrari een mooi gevecht wordt. Normaal is Brazilië niet ons sterkste circuit maar het gaat tot nu toe wel lekker."

Doordat de kwalificatie misschien wel onder natte omstandigheden wordt verreden, liggen er kansen voor Red Bull op een goede startpositie. Voor Ricciardo wordt het dan extra zuur aangezien hij een gridstraf van 10 plekken incasseert voor het vervangen van zijn MGU-H. Hij heeft zijn pijlen dan ook gericht op een sterke kwalificatie. "De kwalificatie verloopt misschien wel nat, dus hopelijk kan ik als elfde starten. Als ik vandaag de pole train en morgen wakker word, dan doet dat natuurlijk wel even pijn. Die gridstraf is hier echt een handicap maar het is niet anders. We gaan het zien, hopelijk zit die elfde plaats erin!"

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst