Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo wil Renault-seizoen herhalen: "Liever dat dan één podium"

Daniel Ricciardo gelooft dat zijn RB-team dit Formule 1-seizoen serieus kan mee gaan doen in de strijd voor podiumplaatsen.

Ricciardo Brazil
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Of het nu Minardi, Toro Rosso of AlphaTauri was, het vanaf dit seizoen RB hetende team heeft nog nooit meer dan één podiumplek in een seizoen behaald. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2021, toen Pierre Gasly in Azerbeidzjan naar het podium reed.

RB heeft de samenwerking met moederteam Red Bull geïntensiveerd en zal dit seizoen meer onderdelen overnemen. Dit om beter voor de dag te komen en de strijd met de topwagens aan te kunnen gaan. Achtvoudig GP-winnaar Ricciardo, die aan zijn eerste volledige seizoen in de F1 begint na zijn rentree halverwege vorig jaar, is optimistisch over de nieuwe wagen. "Het zou geweldig zijn om weer op het podium te staan, maar als je zegt: 'Oh je hebt maar één podium dit jaar, en de rest zijn tiende plaatsen... Nee, dat is niet wat ik wil", vertelt Ricciardo exclusief aan RacingNews365.

Ricciardo's gewaagde voorspelling

"Ik heb liever een heleboel top vijf-klasseringen, zonder podium en gewoon consistentie. Dat is wat ik echt wil, een beetje zoals mijn tweede jaar bij Renault (in 2020, red.), dat mensen nu vergeten", gaat Ricciardo verder. "Dat was een jaar waarin ik echt constant in de top vijf, top zes en naar een paar podiumplaatsen reed. Dat is het niveau dat ik week in, week uit weer wil kunnen neerzetten."

"Ik geniet ervan, want vorig jaar rond deze tijd had ik zoiets van: 'Oké, zal ik ooit nog racen?' en nu ik weer de kans heb, ben ik er helemaal verliefd op en geniet ik van alles. Ik ga dit niet nog eens tien jaar doen. Het kan twee jaar zijn, het kan vijf jaar zijn, ik weet het niet, maar dat is niet de uitdaging. Ik probeer gewoon elk jaar te behandelen alsof het mijn laatste kan zijn en probeer ervan te genieten. In mijn hoofd zit de mentaliteit dat het racen voor mij niet eeuwig zal duren, dus ik wil er gewoon alles in stoppen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'