Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo : 'Wind maakt Red Bull verschrikkelijk om te besturen'

Daniel Ricciardo gelooft nog in de kansen van Red Bull voor de dag van morgen. Vorig jaar won hij de race vanaf P10, dus de vierde startplaats is is geweldig, zo oordeelt De Australiër.

Daniel Ricciardo stuurde zijn RB14 in de straten van Baku naar de vierde plaats. Het is een goede uitgangspositie voor de race die Ricciardo vorig jaar nog op zijn naam wist te schrijven. "De zaterdagen zijn natuurlijk belangrijk in de Formule 1, maar de laatste tijd hebben we gezien dat de zondag er pas echt toe doet. Vorig jaar startte ik als tiende en won ik, dus om nu van P4 te starten is geweldig." De kwalificatie verliep voor Ricciardo niet helemaal zonder slag en zeker niet zonder stoot, want hij raakte in zijn eerste run van Q3 de muur: "Ik raakte de muur in bocht vijftien. Dat was niet heel hard, maar wel op het randje. Ik herstelde me echter goed en reed alsnog een prima ronde."

Daniel Ricciardo weet dat Red Bull hem een goede auto geeft voor de race, maar erkent ook dat de wind een belangrijke en mogelijk bepalende rol gaat spelen. "We weten niet helemaal wat de wind gaat doen. De omstandigheden zullen guurder zijn en dat betekent dat we de banden goed moeten managen." "Als de wind opsteekt, is de auto meteen verschrikkelijk moeilijk te besturen. Normaal gesproken kunnen we vanwege de hoeveelheid downforce makkelijk het stuur loslaten op de rechte stukken, maar dat moeten we nu niet proberen. Maar uiteindelijk zijn de omstandigheden voor iedereen hetzelfde." Ricciardo verkeert op dit moment in een uitstekende vorm, maar gaat niet in op de suggestie dat hij beter is dan ooit: "Ik rij op dit moment erg goed. Maar of ik beter ben dan ooit? Laten we het zo zeggen: ik krijg de fans op dit moment aardig op de banken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"