© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wint in Monaco, Verstappen naar negende plaats

27 mei 2018 16:57 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo heeft met dichtgeknepen billen de Grand Prix van Monaco gewonnen. Motorproblemen kostte hem veel vermogen, maar Sebastian Vettel wist daar achter hem niet van te profiteren.

Sterke inhaalrace voor Verstappen

De race gaat voor Monaco-begrippen rustig van start. In de gehele top zes verandert er niets. Sebastian Vettel kijkt heel even bij Daniel Ricciardo, maar vindt niet het gat dat hij nodig heeft. Max Verstappen rekent achteraan het veld direct af met beide Haas-bolides.

Lewis Hamilton is van de top drie de eerste rijder die de hypersofts inruilt voor de ultrasofts. Hij valt terug naar de zesde plaats. Sebastian Vettel volgt vier ronden later dat voorbeeld en raceleider Daniel Ricciardo doet datzelfde wéér een ronde later. De top drie blijft zodoende ongewijzigd.

Verder naar achteren komt Max Verstappen redelijk makkelijk voorbij aan iedereen, totdat hij de top tien nadert. Daar stagneert zijn opmars. Pas na 48 ronden zoekt hij de pits op voor hypersofts, waardoor hij terugvalt naar P11.

Drama lijkt zich halverwege de race te ontvouwen voor Daniel Ricciardo als hij over de boordradio een 'verlies aan vermogen' rapporteert. Vettel dicht direct het gat, maar heeft te weinig over Ricciardo daadwerkelijk aan te vallen. Voor Ricciardo zit er maar één ding op en dat is de auto heelhuids thuisbrengen en hopen dat Vettel achter hem geen gekke dingen doet.

Voor Renault-klant Fernando Alonso is de race wel direct na de eerste meldingen van een gebrek aan vermogen afgelopen. Met nog twintig ronden te gaan is hij met een kapotte versnellingsbak de eerste uitvaller van de race. Zijn uitvallen helpt Max Verstappen de punten in. 

Meer punten liggen er in het verschiet als hij beide Renaults nadert. Hij wurmt zijn RB14 bij het uitkomen van de tunnel voorbij aan Carlos Sainz. Even wordt er gehoopt op een safety car-periode als Charles Leclerc bij het uitkomen van de tunnel met kapotte remmen vol in de acherkant van de Toro Rosso van Brendon Hartley duikt. De wedstrijdleiding neemt echter genoegen met de virtual safety car.

De versnellingsbak van Hülkenberg is het eindstation voor Max, aangezien de Nederlander niet aan de Duitser voorbijkomt. Het eindstation voor Daniel Ricciardo is de hoogste trede op het podium. Hij houdt heel knap stand op de eerste plaats en blijf Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen