Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo wist het toen al: "Verstappen is wereldkampioenmateriaal"

Daniel Ricciardo was van 2016 tot en met 2018 teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. De Australiër zag toen al dat de Nederlander in de toekomst wel eens F1-kampioen zou kunnen worden.

Verstappen Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen staat op het punt om zijn tweede F1-wereldtitel binnen te slepen. Oud-teamgenoot en goede vriend Daniel Ricciardo zag al vroeg in de carrière van de Nederlander dat Max kampioensmateriaal was. De goedlachse coureur staat er dan ook niet van te kijken dat Verstappen zijn tweede titel zo goed als binnen heeft.

"Het is altijd moeilijk om te voorspellen wie er een wereldkampioen wordt. Je kunt de coureurs herkennen die het talent ervoor hebben", is Ricciardo te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ik zag dat, in de juiste auto, hij zeker kans maakte om wereldkampioen te worden."

"Dat zag ik in zijn toekomst. Dat biedt natuurlijk geen garantie, maar ik zag dat zeker, vooral omdat hij zo jong was. Ik ben niet verrast dat hij in de positie zit om back-to-back wereldtitels te pakken."

Ricciardo: "Het werd meer en meer een complete coureur"

Verstappen werd in het verleden nogal vaak bekritiseerd om zijn rijgedrag. Hij was in zijn eerste jaren in de sport door zijn ellebogenwerk regelmatig betrokken bij incidenten met andere coureurs, maar ook crashte hij in zijn eerste jaren in de Formule 1 nog wel eens eigenhandig in de muur. Maar tegenwoordig maakt Verstappen zelden fouten en is hij zelden betrokken bij een incident.

"Hij heeft zeker een stap gemaakt", zo tekent Ricciardo op. "In 2018 stond hij in de eerste vijf of zes races vaak in de muur, of had hij wat incidenten of maakte hij fouten. Tijdens dat jaar had hij wat zelfreflectie en maakte hij stappen vooruit wat betreft zijn volwassenheid, wat ook natuurlijk is. Dat proces maken we allemaal mee. Halverwege dat seizoen werd hij meer en meer een complete coureur."

"Vorig jaar, toen hij aan het vechten was voor de titel, zocht hij natuurlijk de grens een beetje meer op. Mede doordat het Red Bull versus Mercedes was, was de strijd soms wat intens. Dit jaar is de strijd wat minder intens en daardoor heeft hij zich niet in die positie hoeven zetten."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"