© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo worstelt met beslissing over zijn toekomst

21 jun. 2018 17:35 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo weet nog niet waar zijn toekomst in de Formule 1 ligt. Blijft hij bij Red Bull of komen er toch mogelijkheden bij Mercedes of Ferrari?

McLaren en Renault geen directe opties

De deur bij Mercedes en Ferrari staat nog slechts op een kier. Bottas en Hamilton stevenen bij Mercedes af op een contractverlenging en Ferrari lijkt toch te kiezen voor nog een jaar 'opa' Raikkonen. 

Daarmee lijkt Red Bull de enige serieuze optie voor Ricciardo, die ook interesse geniet van Renault en McLaren. Teams die niet in staat zijn om te vechten voor de zege en daarmee op dit moment niet erg interessant zijn.

"Ik zeg niet bij voorbaat al nee tegen die teams. Ze zijn echter niet in staat om nu races te winnen. Mogelijk in de toekomst wel, wat ze dan weer interessant maakt. Ze staan nu niet bovenaan mijn lijstje."

"Mogelijk dat ze over twee of drie jaar in staat zijn om te winnen."

De komst van Honda bij Red Bull zorgt ook voor een nieuw avontuur voor zijn huidige werkgever. Ricciardo is blij dat er duidelijkheid komt, maar Honda blijft een vraagteken qua performance.

"Nu het officieel is ga ik zoveel mogelijk informatie invullen. Dat moet helpen om alle puzzelstukjes een plaats te geven. Er zijn zeker pluspunten aan het verhaal."

"Renault heeft dit jaar een inhaalslag gemaakt. We komen nog tekort tijdens de kwalificatie, maar tijdens de races staan we ons mannetje. Ze verbeteren zichzelf."

"Honda lijkt ook progressie te boeken bij Toro Rosso. Dus beide motorleverancier boeken progressie, het draait er uiteindelijk om wie het meeste progressie weet te boeken binnen de kortste periode. Dat is niet te voorspellen."

Als het aan Ricciardo ligt dan neemt hij voor de zomervakantie een beslissing over zijn toekomst.

"Red Bull wil het liefste snel duidelijkheid. Voor hem zou binnen twee weken ideaal zijn. Voor mij zou het fijn zijn als ik aan de zomerstop begin met duidelijkheid over mijn toekomst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen