Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo reageert op kritiek Marko

Daniel Ricciardo kent nog geen succesvol seizoen. Het jaar is echter nog lang, dus tot op heden is kritiek aan zijn adres aan dovemansoren gericht. De Australiër gelooft in zichzelf en weet dat je in de Formule 1 snel van een hero naar een zero kan gaan.

Ricciardo Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na twee teleurstellende Grands Prix van Daniel Ricciardo, die in de kwalificatie tot twee maal toe duidelijk werd verslagen door teamgenoot Yuki Tsunoda, kreeg hij al een eerste waarschuwing van Helmut Marko. De Red Bull-adviseur riep dat Ricciardo 'iets moest gaan vinden' als antwoord op zijn tegenvallende opening van het seizoen.

De Australiër ligt daar aan de vooravond van zijn thuisrace niet van wakker, zo laat hij optekenen tegenover het journaille dat zich in Melbourne heeft verzameld. Hij kijkt uit naar de race in eigen land, die hij vorig jaar nog moest missen. "Dit was vorig jaar de zwaarste race om over te moeten slaan. Ik zat aan de pitmuur en er was wat jaloezie toen iedereen de pitbox uitreed."

"Toen wist ik wel al dat ik waarschijnlijk weer terug wilde keren in F1, maar op dat moment voelde ik het echt. Vanaf dat moment dacht ik alleen maar: 'oké, ik ben er klaar voor'", aldus de goedlachse RB-coureur, die ooit op het podium stond in Melbourne, alvorens hij uit de uitslag werd geschrapt.

"10 jaar geleden stond ik hier al op het podium!", lacht hij. "Natuurlijk zou het geweldig zijn om hier weer te verschijnen op het ereschavot, een geweldig moment in mijn carrière. Maar om daar te belanden, dan hebben we een race zoals vorig jaar nodig", zo doelt hij op de chaotische GP van Australië van 2023.

Details

De woorden van Marko, die horen er bij, zo oordeelt Ricciardo. "Het is niet irritant. Het hoort bij ons werk. Het belangrijkste is het racen, maar een groot deel is ook het praten met de media. Als het goed gaat, dan praat iedereen positief over je, maar als het niet goed gaat, dan juist minder positief."

"Hoe langer ik in de sport rondloop, hoe meer ik denk dat ik hier thuishoor en dat ik hier ben omdat ik het kan. Ik heb dan ook niets te bewijzen. Ik ben hier voor mezelf en ik weet dat ik het nog steeds kan. Natuurlijk wil ik iedereen trots maken en wil ik dat ik steun van iedereen krijg, maar als iemand iets roept in de media, dan weet ik dat al. Ik weet namelijk wat er van mij verwacht wordt. Natuurlijk wil ik Q3 halen, natuurlijk wil ik de resultaten neerzetten waarvan ik weet dat ik het kan."

Kleine details maken tegenwoordig echter het verschil, benadrukt Ricciardo. "In het middenveld zit het allemaal dicht op elkaar. In Bahrein wist ik net geen lekkere ronde aaneen te rijgen, dus dat lag een mezelf, dat weet ik. Dat kan dan het verschil zijn tussen Q3 en P14. In Saoedi-Arabië was het verschil in Q1 een tiende van een seconde tussen P9 en P16, dus je kunt heel snel een held zijn, of juist niet. Elke tiende telt en daarom moet ik vooral naar mezelf kijken."

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China