Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo zet frustraties opzij: 'Verstappen had gelijk'

Even leek het erop dat de gemoederen bij Red Bull Racing hoog gingen oplopen toen Ricciardo na afloop niet blij met teamgenoot Verstappen was. Inmiddels is de lucht geklaard en heeft Ricciardo erkend dat Verstappen gelijk had.

De kwalificatie voor Red Bull Racing op hun thuiscircuit liep uit op een lichte teleurstelling nadat Verstappen en Ricciardo geen moment konden strijden met Mercedes en Ferrari. Direct na afloop ging het niet zozeer om het gat met de concurrentie als wel over de strategie waarbij Ricciardo met een beschuldigende vingertje naar de Nederlander wees. Verstappen weigerde namelijk om de Australiër in te halen zodat deze kon profiteren van een slipstream. Ook teambaas Christian Horner liet bij Sky Sports F1 weten dat de beide coureurs van tevoren al wisten wie van hen als eerste de baan op zou gaan. Voor de kwalificatie van Oostenrijk was dat inderdaad Daniel Ricciardo. Inmiddels zijn de frustraties bij Ricciardo gezakt en geeft hij inderdaad toe dat hij in het 'heetst van de strijd' wat heeft geroepen maar dat zijn teamgenoot het wel juist had.

1013078988577755137

Ricciardo far more calm in post-Q media session. Says he understands why Max didn’t give him a tow, and was frustrated in the heat of the moment. — Luke Smith (@LukeSmithF1) 30 juni 2018

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie