Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo zet streep door F1-optie: "Dat gaat mijn carrière niet herstarten"

Nu er langzaam maar zeker een einde komt aan de actieve Formule 1-carrière van Daniel Ricciardo rijst ook de vraag wat de toekomst brengt voor de Australiër. Een nieuwe rol als reservecoureur is in ieder geval iets waar Ricciardo zelf niet om staat te springen.

Ricciardo Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Singapore lijkt de laatste geweest te zijn voor Daniel Ricciardo. Al langere tijd gaan er geruchten dat Liam Lawson zo snel mogelijk in de Visa Cash App RB-bolide moet komen en dat daarvoor de onderpresterende Ricciardo moet wijken. De situatie zal Ricciardo vast doen denken aan zo'n twee jaar geleden. Want deze situatie is niet nieuw voor de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

Eind 2022 moest Ricciardo namelijk vertrekken bij McLaren. Ondanks dat de Australiër nog een contract had tot eind 2023, koos McLaren er voor om de talentvolle Oscar Piastri binnen te halen als teamgenoot van Lando Norris. Het contract van Ricciardo werd afgekocht en die andere Australiër verving hem. Even leek het einde verhaal voor Ricciardo in de Formule 1, maar Red Bull bood haar voormalige ster een tweede kans. Als reservecoureur van zowel Red Bull als AlphaTauri aasde hij op een nieuwe kans in de koningsklasse van de autosport. En die kans kwam er, want na de Grand Prix van Groot-Brittannië was het afgelopen met Nyck de Vries en mocht Ricciardo instappen bij het 'opleidingsteam'. 

Het hogere doel was natuurlijk niet om bij Alpha Tauri/Visa Cash App RB te blijven, maar om op korte termijn opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen te worden. Die missie mislukte en dus lijkt het einde nu wel degelijk dichtbij. Maar of Ricciardo overweegt om dezelfde route te bewandelen als twee jaar geleden? Tegenover onder meer RacingNews365 geeft Ricciardo duidelijk aan hoe hij er in staat: "Nee. Kijk, vorig jaar was het natuurlijk logisch om een voet tussen de deur te houden en het grotere plaatje was om terug te keren bij Red Bull. Als ik dat nu weer zou moeten doen, denk ik niet dat dat mijn carrière gaat herstarten."

'Wil de sport verlaten met mooie herinneringen'

Ricciardo wijst dan ook op zijn eigen leeftijd en op de leeftijden van de nieuwe lichting coureurs die er aan zit te komen. Volgens de Australiër speelt dat ook zeker mee in de keuze van teams: "Ik ben 35 inmiddels en ik heb over de jaren wel laten zien dat ik snelheid heb, maar het is overduidelijk moeilijker voor mij geworden om dat ieder weekend te laten zien. En misschien is het wel een leeftijdsdingentje. Ik denk dat het zeker makkelijker voor me was toen ik een jaar of 25 was, dan nu op mijn 35ste."

"En ook de concurrentie wordt groter. Ik denk dat in het algemeen voor alle sporten geld. De simulatoren worden beter, die gasten worden jonger en ze hebben toegang tot alle onboard-beelden. Dus ze kunnen zich optimaal voorbereiden. Dat verhoogt het niveau en dat is waarschijnlijk voor mij een grotere opdracht om week in week uit dat niveau aan te tikken," aldus een goudeerlijke Ricciardo. "Dus daar kan ik ook niet teleurgesteld over zijn. Ik ben blij dat ik dat ook ooit heb kunnen doen en dat was erg leuk."

Ricciardo wil dan ook niet aan de zijlijn blijven hangen: "Als dit het is, dan wil ik zeker zijn dat ik weg kan lopen of beter gezegd, de sport kan verlaten met goede herinneringen. En dan heb ik liever niet dat het een strijd wordt en dat ik er ieder weekend in Q1 uit ga. Dat is uiteraard niet leuk."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Scoort Ajax of Besiktas tijdens de wedstrijd? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent