Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo ziet het licht bij Red Bull-terugkeer: "Dat was heel zeldzaam"

Daniel Ricciardo is dit seizoen de derde man bij Red Bull, achter Max Verstappen en Sergio Perez. De immer goedlachse Australiër heeft bij het team waar hij eerder al jaren voor reed het plezier in het racen weer teruggekregen.

Na zijn succesvolle jaren bij Red Bull (7 GP-zeges) beleefde Daniel Ricciardo mindere jaren bij Renault en McLaren. In 2021 boekte hij nog wel een verrassende zege in Monza, maar vooral afgelopen jaar daalde zijn raceplezier naar een bedenkelijk niveau. Hij werd gedwongen om de deur bij McLaren achter zich dicht te trekken en koos ervoor terug te keren als reservecoureur bij Red Bull. Uitgerekend een van de eerste sessies dit jaar in de simulator zorgde ervoor dat het racevuur weer begon te branden bij de 33-jarige Australiër. "Mijn eerste dag in de simulator met Red Bull dit jaar was eerlijk gezegd waarschijnlijk de leukste simulatorsessie die ik ooit heb gehad", vertelde Ricciardo aan Speedcafe . "Ik denk, omdat ik bijna drie maanden niet had gereden, dat het allemaal nieuw en spannend was."

Ricciardo reed van 2014 tot en met 2018 100 Formule 1-races voor Red Bull. "Ik keerde natuurlijk terug in een omgeving waar ik veel dierbare herinneringen heb. Dat voelde ik. Simon, die destijds mijn engineer was, leidde de sessie met mij en we giechelden een beetje. We hadden zo'n mooie dag. Zeker omdat het simulatiewerk eerder echt als werk voelde." Waar Ricciardo eerder dus met lichte tegenzin de simulator instapte, was dat nu niet het geval. "Ik herinner me dat ik een sessie deed en iemand zei 'Oh, we kunnen het afblazen als je genoeg ronden hebt gehad'. En ik heb zoiets van, 'nah, nog één ronde'. Over de lijn, dan doe ik het wat beter, 'nog één ronde!'. Dus we bleven een soort grapje maken dat het moeilijk was om me eruit te trekken." "Dat was zeldzaam, omdat ik hoe ouder ik werd, hoe meer ik gewoon wilde racen en er niet zo veel om gaf om een test te of zoiets te doen. Het echte plezier had ik tijdens de race. Dus om zo van de simulator te genieten, betekent dat het goed was om er even afstand van te hebben genomen. Nu terug zijn in die omgeving is beter dan ik dacht dat het zou zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"