© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo zoekt naar antwoorden: 'Zeven tienden is teveel'

12 mei 2018 16:46 Jan van der Burgt 0 reacties
Het hele weekend rept iedereen al over de indrukwekkende geüpdatete RB14 van Red Bull. Maar na de kwalificatie staan ze daar weer met beide benen op aarde. Daniel Ricciardo snapt niet waar het verschil van zeven tienden naar de kop vandaan komt.

Meer zat er niet in voor Ricciardo en Red Bull

"Ik ben niet gelovig, maar ik heb gebeden voor een ommekeer hier in Spanje. Helaas staan we waar we altijd staan en meer zat er ook gewoon niet in", zo meldt de Australiër in gesprek met Ziggo Sport.

"Max en ik waren ongeveer even snel en dat toont aan dat we het maximale uit de auto hebben gehaald. De auto lijkt goed, maar 1:16.8 was het maximale voor ons. Daarmee is het gat naar de kop zeer groot, maar het is niet anders."

Daniel Ricciardo kan vooralsnog niet verklaren waarom zowel hij als Max Verstappen zoveel tijd toegeeft op de poleposition-tijd van Lewis Hamilton:

"Als de auto alle kanten op glijdt en onbestuurbaar is, zou ik het nog begrijpen. Maar de auto voelt gewoon heel goed aan. Ik weet echt niet waar dit vandaan komt en dat zullen we moeten begrijpen voordat we de race in gaan."

Ricciardo durft na de kwalificatie nog niet al te hoog in te zetten voor wat betreft die race van morgen:

"Normaal gesproken zijn we wat beter in de races, maar we zullen zien. Als we één of twee van de auto's voor ons kunnen inhalen, is dat al heel wat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen