Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo zoekt naar antwoorden: 'Zeven tienden is teveel'

Het hele weekend rept iedereen al over de indrukwekkende geüpdatete RB14 van Red Bull. Maar na de kwalificatie staan ze daar weer met beide benen op aarde. Daniel Ricciardo snapt niet waar het verschil van zeven tienden naar de kop vandaan komt.

"Ik ben niet gelovig, maar ik heb gebeden voor een ommekeer hier in Spanje. Helaas staan we waar we altijd staan en meer zat er ook gewoon niet in" , zo meldt de Australiër in gesprek met Ziggo Sport . "Max en ik waren ongeveer even snel en dat toont aan dat we het maximale uit de auto hebben gehaald. De auto lijkt goed, maar 1:16.8 was het maximale voor ons. Daarmee is het gat naar de kop zeer groot, maar het is niet anders."

Daniel Ricciardo kan vooralsnog niet verklaren waarom zowel hij als Max Verstappen zoveel tijd toegeeft op de poleposition-tijd van Lewis Hamilton: "Als de auto alle kanten op glijdt en onbestuurbaar is, zou ik het nog begrijpen. Maar de auto voelt gewoon heel goed aan. Ik weet echt niet waar dit vandaan komt en dat zullen we moeten begrijpen voordat we de race in gaan." Ricciardo durft na de kwalificatie nog niet al te hoog in te zetten voor wat betreft die race van morgen: "Normaal gesproken zijn we wat beter in de races, maar we zullen zien. Als we één of twee van de auto's voor ons kunnen inhalen, is dat al heel wat."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen