Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo zoekt niet naar excuses waarom Max Verstappen sneller is

Daniel Ricciardo ziet Valentino Rossi als zijn voorbeeld als het aankomt op het aangaan van het gevecht met de jonge talenten in de Formule 1. De Australiër heeft het dit seizoen erg moeilijk met Max Verstappen, maar weet zijn ervaring om te zetten in klinkende resultaten.

Voor Ricciardo is het even wennen dat hij niet langer het jonge talent in de Formule 1 is. Max Verstappen is alweer de volgende generatie en de 19-jarige Nederlander weet hem het vuur aan de schenen te leggen. " Toen ik naar Red Bull ging was ik de jonge kerel ten opzichte van Sebastian. Nu is Max dat, maar hij heeft wel een grotere hype gecreëerd. Ik denk dat het is zoals bij Rossi, die al tien jaar in die situatie zit", laat hij Autosport.com weten. Ricciardo vindt het niet vervelend dat een jong talent als Max Verstappen hem nu weet te verslaan. Zijn ervaring probeert hij te gebruiken om zichzelf verder te verbeteren. " Je kan hier op verschillende manieren mee omgaan. De eerste is dat je jaloers wordt op alle aandacht die hij krijgt, wat dan in je hoofd kan gaan zitten. Max is dit jaar een stuk beter geworden. In plaats van te zoeken naar excuses waarom hij sneller is, probeer ik mezelf te blijven verbeteren."

" Max heeft ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar manieren om zelf beter te worden en hem voor te blijven. Ik denk dat Rossi dat ook zo aanpakt. De jonge talenten komen in de sport en worden steeds beter, maar toch weet hij zichzelf te blijven ontwikkelen." Daniel Ricciardo toonde zich dit en vorig seizoen het toonbeeld van regelmaat. Vorig seizoen wist hij zelfs alle twintig de races te finishen. Dit seizoen heeft hij met een uiterst volwassen houding diverse inhaalraces gereden. In Baku bracht het hem zelfs de zege.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024