© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Rijdt Max Verstappen met een illegale voorvleugel?

24 jul. 2017 15:44 Ruud Dimmers 0 reacties
De voorvleugel van de RB13 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo voldoet volgens de concurrentie niet aan het reglement. Op hogere snelheden vertoont de voorvleugel flex en hangt deze te ver door.

Concurrentie plaatst vraagtekens bij voorvleugel van Red Bull

Het Britse Autosport geeft aan dat de concurrentie van Red Bull zich afvraagt of de vleugel niet te ver doorbuigt. Op foto's is te zien dat de voorvleugel op hogere snelheden naar beneden buigt.

De voorvleugel heeft wel alle FIA-testen doorstaan. Hierbij wordt er een testgewicht op de vleugel geplaatst, waarbij deze niet mag doorbuigen. De krachten die er tijdens het racen vrijkomen op hoge snelheid zijn groter, waardoor de uiteinden van de vleugel vervormen.

Red Bull is niet het eerste team dat onder een vergrootglas ligt. Zo was op beelden te zien dat de vanes op de voorvleugel van Ferrari doorbogen. Daarnaast boog de bodemplaats van de auto volgens de concurrentie te ver door, waarna het team deze van de FIA moest verstevigen.

Teams zoeken altijd de grenzen van de Formule 1 regels op. Het is nog onduidelijk of de FIA een onderzoek start naar de voorvleugel van Red Bull en of er aanpassingen nodig zijn.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen