Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rijdt Max Verstappen met een illegale voorvleugel?

De voorvleugel van de RB13 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo voldoet volgens de concurrentie niet aan het reglement. Op hogere snelheden vertoont de voorvleugel flex en hangt deze te ver door.

Het Britse Autosport geeft aan dat de concurrentie van Red Bull zich afvraagt of de vleugel niet te ver doorbuigt. Op foto's is te zien dat de voorvleugel op hogere snelheden naar beneden buigt. De voorvleugel heeft wel alle FIA-testen doorstaan. Hierbij wordt er een testgewicht op de vleugel geplaatst, waarbij deze niet mag doorbuigen. De krachten die er tijdens het racen vrijkomen op hoge snelheid zijn groter, waardoor de uiteinden van de vleugel vervormen.

Red Bull is niet het eerste team dat onder een vergrootglas ligt. Zo was op beelden te zien dat de vanes op de voorvleugel van Ferrari doorbogen. Daarnaast boog de bodemplaats van de auto volgens de concurrentie te ver door, waarna het team deze van de FIA moest verstevigen. Teams zoeken altijd de grenzen van de Formule 1 regels op. Het is nog onduidelijk of de FIA een onderzoek start naar de voorvleugel van Red Bull en of er aanpassingen nodig zijn.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'