© Getty Images / Red Bul Contentpool

Nieuwsoverzicht

Rijdt Max Verstappen met een opgelapte motor in Brazilië?

12 nov. 2017 07:35 Ruud Dimmers 0 reacties
De motor van Max Verstappen is niet helemaal in de haak in Brazilië. Het team van Red Bull verving de MGU-H nadat het een defect had gevonden.

Max Verstappen reageert luchtig op motorprobleem

Na afloop van de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Brazilië werd Max Verstappen gevraagd naar zijn motor. De Nederlander liet over de boordradio weten dat de motor een vreemd geluid maakte bij het terugschakelen. Een probleem dat er al het hele weekend was. "We zien het morgen wel", was het veelzeggende antwoord van Verstappen.

Journalist Adam Cooper laat weten dat Red Bull de MGU-H van de Renault-motor vervangen heeft. Er zouden echter geen nieuwe onderdelen meer zijn waardoor Red Bull noodgedwongen een oud exemplaar gemonteerd heeft. Dit zorgt voor een groter risico op een uitvalbeurt.

Dit past wel bij de geluiden vanuit Toro Rosso dat motorleverancier Renault niet voldoende nieuwe onderdelen beschikbaar heeft. Het zusterteam van Red Bull haalde hard uit naar Renault nadat het diverse defecten had aan de powerunit. Volgens Renault waren die aan het team te wijten, maar volgens Toro Rosso moet het noodgedwongen werken met oude onderdelen.

Eenzelfde scenario lijkt nu ook het geval te zijn voor Max Verstappen en Red Bull. Mede om de motor te sparen kwam Verstappen nauwelijks in actie tijdens de derde vrije training. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen